16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Ευρώπη ενισχύει τις επενδύσεις για το 6G

    35 νέα έργα έρευνας, καινοτομίας και δοκιμών για την εξέλιξη των οικοσυστημάτων 5G και την προώθηση της έρευνας για την τεχνολογία 6G στην Ευρώπη, έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στην κοινή θεματική ομπρέλα «Έξυπνα δίκτυα και υπηρεσίες» της Ε.Ε.

    Το νέα αυτά έργα που θα λάβουν συνδυασμένη χρηματοδότηση ύψους περίπου €250 εκατ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», στοχεύουν στη δημιουργία μιας ισχυρής ευρωπαϊκής αλυσίδας εφοδιασμού για προηγμένα συστήματα 5G, στην οικοδόμηση ικανοτήτων τεχνολογίας 6G στην Ευρώπη, καθώς και στην προετοιμασία για έγκαιρη υιοθέτηση των τεχνολογιών 6G στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του 2030.

    Στο πλαίσιο αυτό, τα εν λόγω έργα έρευνας και καινοτομίας επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση των προτάσεων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της κοινής επιχείρησης Ορίζων Ευρώπη «Έξυπνα δίκτυα και υπηρεσίες».

    Η πορεία προς το 6G

    Τα συγκεκριμένα έργα θα αναπτύξουν δομικά στοιχεία έξυπνης επικοινωνίας, συστήματα και δίκτυα για την τεχνολογία 6G, μέσω της περαιτέρω αναβάθμισης της τεχνολογίας 5G, αλλά και μιας πιο ρηξικέλευθης προσέγγισης, που θα διερευνήσει τα οφέλη πολλά υποσχόμενων νέων τεχνολογικών εργαλείων.

    Οι πρωτοβουλίες επικύρωσης τεχνολογίας θα αναπτύξουν πειραματικές υποδομές και θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας δοκιμές και πιλοτικά έργα σε διάφορους επιχειρηματικούς και βιομηχανικούς τομείς. Πρόκειται για τομείς, όπως τα μέσα ενημέρωσης, το βιομηχανικό διαδίκτυο των πραγμάτων, η ενέργεια, οι κατασκευές, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ηλεκτρονική υγεία, ο πολιτισμός, η γεωργία και η εκπαίδευση.

    Η κοινή επιχείρηση «Έξυπνα δίκτυα και υπηρεσίες» αποσκοπεί στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης της Ευρώπης στην ανάπτυξη και την εγκατάσταση τεχνολογιών δικτύων επόμενης γενιάς, καθώς και συνδεδεμένων συσκευών και υπηρεσιών, μέσω ενός φιλόδοξου χάρτη πορείας για την έρευνα και την καινοτομία και μέσω ενός άρτιου θεματολογίου ανάπτυξης. Επιπλέον, συμβάλλει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμες, ανθεκτικές και κλιματικά ουδέτερες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το Συμβούλιο με τον κανονισμό 2021/2085 καθιέρωσε την κοινή επιχείρηση «Έξυπνα δίκτυα και υπηρεσίες» ως νομική και χρηματοδοτική οντότητα ως μέρος των 10 ευρωπαϊκών εταιρικών σχέσεων για την ενίσχυση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Η κοινή επιχείρηση επιτρέπει τη συγκέντρωση των πόρων της Ε.Ε. και των βιομηχανικών πόρων σε «Έξυπνα δίκτυα και υπηρεσίες». Προωθεί, επίσης, την ευθυγράμμιση με τα κράτη-μέλη για την έρευνα και την καινοτομία για το 6G και την ανάπτυξη προηγμένων δικτύων 5G.

    Διαβάστε επίσης:

    > Καλό το 5G, όμως η LG έχει ήδη περάσει στο… 6G! Πετυχημένο πείραμα μετάδοσης data με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles