Έπειτα από την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με τη Vodafone για τη χονδρική πρόσβαση στο δίκτυό της, άνοιξε τυπικά ο δρόμος για την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία και το mobile internet ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO).

forthnet-proper

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Forthnet υπηρεσίες κινητής θα παρέχει το πρώτο τρίμηνο του 2020. Καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις των τραπεζών που ελέγχουν την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με τον Αντέννα για την πώλησή της, με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που θέτει και αν θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που είναι αναγκαία για την επέκταση αυτή των υπηρεσιών της. Εκτός αν τα δύο αυτά συνδέονται και η είσοδος του τηλεοπτικού ομίλου, που προϋποθέτει κούρεμα των τραπεζικών υποχρεώσεων της Forthnet, βοηθήσει τον σχεδιασμό της να προχωρήσει.

Για να γίνει δυνατή η παραπάνω τετραετής (από την ημερομηνία έναρξης της εμπορικής διάθεσης της υπηρεσίας) συμφωνία προηγήθηκε απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία καθόριζε τις τιμές χονδρικής που θα πληρώνει για τη χρήση του δικτύου της Vodafone, η Forthnet. Σημειώνεται σχετικά ότι η Vodafone δεν συμφώνησε με την απόφαση αυτή της ΕΕΤΤ και έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.

Όπως επίσης αναφέρει η διοίκηση της Forthnet η είσοδος της εταιρείας στην αγορά της κινητής είναι «game changer για όλη την αγορά, καθώς θα τονώσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας προς μεγαλύτερο όφελος των καταναλωτών».

Πρόθεση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας είναι να απευθυνθεί αρχικά στο ευρύ πελατολόγιο της που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις. Όπως επίσης αναφέρει θα έχει τη δυνατότητα διάθεσης του αποκλειστικού περιεχομένου ψυχαγωγίας που διαθέτει και στα mobile devices μέσω υπηρεσιών mobile data.