16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Foxconn αναστέλλει την παραγωγή σε εργοστάσιό της μετά από εκτεταμένες ταραχές

    H Foxconn, η εταιρεία που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα iPhone αλλά και τα iPad της Apple, τις τελευταίες ώρες, επανέρχεται στη δημοσιότητα, για ένα καθόλου ευχάριστο περιστατικό.

    Έτσι, όπως διαβάζουμε, ανέστειλε την παραγωγή σε εργοστάσιό της στις Κίνα σήμερα, μετά από φιλονικία που ξεκίνησε μεταξύ εργαζομένων που βρίσκονταν σε έναν κοιτώνα. Οι ταραχές επεκτάθηκαν σε πάνω από  2.000 άτομα και, κατά τη διάρκεια τους, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία 40 από αυτά.

    Φωτογραφίες από τις ταραχές, που κράτησαν για τέσσερις ώρες, δημοσιεύτηκαν στο κινεζικό microblogging site Weibo, δείχνοντας σπασμένα παράθυρα, ένα καμμένο όχημα της αστυνομίας, καθώς και άλλες σκηνές παρουσία των αστυνομικών αρχών.

    Οι “μάχες”, η αιτία για τις οποίες διερευνάται -αν και υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί και να οφείλεται στην άσχημη συμπεριφορά φύλακα σε εργαζόμενο- ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής σε κοιτώνα κοντά στο εργοστάσιο της Foxconn που βρίσκεται στην πόλη του Taiyuan, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία και η κινεζική αστυνομία. Το report, μάλιστα, των τοπικών αρχών, αναφέρει ότι 5.000 αστυνομικοί εστάλησαν για να καταστείλουν τα επεισόδια.

    Η Foxconn, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει αν το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο απασχολεί 79.000 άτομα, εμπλέκεται στην παραγωγή του iPhone, αναφέροντας απλώς ότι θα αναστείλει τις εργασίες του τη Δευτέρα και την Τρίτη, για λόγους ασφαλείας.

    UPDATE: Δείτε photos και video από τις “ταραχές”

    Πηγή: Washington Post

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles