17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Fujitsu αναπτύσσει τεχνολογία που μετατρέπει το χαρτί σε… οθόνη αφής

    Η Fujitsu έχει αναπτύξει μία τεχνολογία, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα που αγγίζει το δάκτυλό σας στο χώρο, μετατρέποντας, ουσιαστικά, οποιαδήποτε επιφάνεια -για παράδειγμα, ένα κομμάτι χαρτί- σε οθόνη αφής.

    fujitsu-touchscreen-interface

    Το σύστημα δε χρησιμοποιεί κάποιο ειδικό hardware και το μόνο που απαιτεί είναι μία web camera και έναν προβολέα, ενώ οι δυνατότητές του είναι εφικτές χάρη στην τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας.

    Στο video στο τέλος του θέματος, μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να διαχειριστεί δεδομένα από ένα κομμάτι χαρτί. Χρησιμοποιώντας κινήσεις των δακτύλων μπορείτε να αντιγράψετε μία εικόνα ή ένα απόσπασμα κειμένου και να το αποθηκεύσετε στη μνήμη. Είναι σημαντικό το ότι, πέρα από επίπεδες επιφάνειες, η τεχνολογία λειτουργεί επίσης σε καμπύλες ή ανώμαλες επιφάνειες, έτσι μπορεί κανείς να διαχειριστεί ακόμη και δεδομένα που βρίσκονται σε ένα βιβλίο.

    Αν και η τεχνολογία είναι ακόμη στο επίπεδο της επίδειξης, οι ερευνητές, σύμφωνα με τα σχέδια της Fujitsu, σχεδιάζουν να αναπτύξουν μία εμπορική έκδοση του συστήματος έως το 2014.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles