16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η GIGABYTE παρουσιάζει τη νέα σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 3090 Ti!

    Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, κορυφαίος κατασκευαστής premium gaming hardware, ανακοίνωσε τις νέες high-end κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX™ 3090 Ti που υποστηρίζονται από την αρχιτεκτονική NVIDIA Ampere™ – AORUS GeForce RTX™ 3090 Ti XTREME WATERFORCE 24G και GeForce RTX™ 3090 Ti GAMING OC 24G. Σχεδιασμένη για τους πιο απαιτητικούς gamers, δημιουργούς περιεχομένου και data scientists, η GeForce RTX™ 3090 Ti διαθέτει 10.752 πυρήνες CUDA που αποτελούν ρεκόρ και διαθέτει 78 RT-TFLOPs, 40 Shader-TFLOPs και 320 Tensor-TFLOPs ισχύος. Έρχεται εξοπλισμένη με 24GB της ταχύτερης μνήμης GDDR6X 21Gbps, παρέχοντας εύρος ζώνης μνήμης 1TB/s.

    Με την κυκλοφορία των καρτών γραφικών GeForce RTX™ 3090 Ti, η θερμική λύση των καρτών γραφικών παίζει σημαντικό ρόλο λόγω στην απαίτηση υψηλότερης ισχύος, η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη της πλήρους υπολογιστικής απόδοσης των καρτών. Η GIGABYTE παρέχει θερμικές λύσεις WATERFORCE και WINDFORCE, οι οποίες καλύπτουν τις διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες των καρτών γραφικών. Η κάρτα γραφικών AORUS XTREME WATERFORCE έχει σχεδιαστεί για χρήστες που αναζητούν την καλύτερη δυνατή απόδοση και αθόρυβη εμπειρία από μια κάρτα γραφικών με υδρόψυξη. Έρχεται με προεγκατεστημένη υδρόψυξη, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη βέλτιστη σταθερή λειτουργία. Η κάρτα γραφικών GAMING OC, μια κλασική και δημοφιλής κάρτα γραφικών της GIGABYTE, εστιάζει στις επιδόσεις και τη σταθερότητα, καθιστώντας την κατάλληλη για πολλού τύπους χρηστών. Και οι δύο κάρτες της σειράς μπορούν να διεξάγουν deep AI computing και heavy-duty 3D creation.

    AORUS XTREME WATERFORCE – Xtreme Professional, Xtreme Cooling

    Η κάρτα γραφικών AORUS GeForce RTX™ 3090 Ti XTREME WATERFORCE 24G είναι εξοπλισμένη με ένα βέλτιστο ψυγείο αλουμινίου 360 mm, το οποίο αυξάνει την επιφάνεια και τον όγκο για βελτιωμένη θερμική απόδοση, και τρεις ανεμιστήρες 120 mm με διπλά ρουλεμάν που διατηρούν την κάρτα γραφικών σταθερή και δροσερή σε υψηλά overclocks. Η μεγάλη πλάκα χαλκού αγγίζει απευθείας την GPU, τη VRAM και άλλα κρίσιμα μέρη, γεγονός που ενισχύει αποτελεσματικά τη θερμική αγωγιμότητα. Ο ανθεκτικός σωλήνας FEP ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού και έχει υψηλή θερμική σταθερότητα καθώς και υψηλή ανοχή στην πίεση, ώστε να ενισχύει σημαντικά τη διάρκεια ζωής και την ανθεκτικότητα του προϊόντος. Το μήκος του σωλήνα 460 mm βοηθά την εγκατάσταση του ψυγείου στην κορυφή και την πρόσοψη της θήκης του υπολογιστή, οι σωλήνες είναι ενσωματωμένοι στο πίσω μέρος της κάρτας, γεγονός που μπορεί να αποφύγει την παρεμβολή με το ψυγείο CPU. Επιπλέον, η επιφάνεια της κάρτας γραφικών αναδεικνύεται οπτικά με διαφορετικές τεχνικές υλικών, βουρτσισμένες και κατοπτρικές υφές, προσθέτοντας στην κάρτα μια high-end, επαγγελματική και πολυτελή εμφάνιση.

    GAMING OC – High Performance and Efficient Cooling.

    Η GeForce RTX™ 3090 Ti GAMING OC 24G διαθέτει το σύστημα ψύξης WINDFORCE 3X, το οποίο περιλαμβάνει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια, εναλλασσόμενη περιστροφή, θάλαμο ατμού, 8 σύνθετους χάλκινους σωλήνες θερμότητας, ενεργό 3D ανεμιστήρα  και screen cooling. Αυτές οι τεχνολογίες ψύξης παρέχουν υψηλής απόδοσης απαγωγή θερμότητας και διατηρούν επίσης την κάρτα γραφικών σε χαμηλή θερμοκρασία ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα υψηλότερες και σταθερότερες επιδόσεις. Οι αναβαθμισμένοι μοναδικοί ανεμιστήρες με πτερύγια ρυθμίζουν με ακρίβεια τη γωνία και το σχήμα των πτερυγίων του ανεμιστήρα, σε συνδυασμό με την τριγωνική άκρη του ανεμιστήρα και την καμπύλη 3D λωρίδας στην επιφάνεια του ανεμιστήρα για την ομαλή καθοδήγηση της ροής του αέρα. Οι αναβαθμισμένοι ανεμιστήρες ψύξης μπορούν να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα εισερχόμενου αέρα στην ίδια ταχύτητα ανεμιστήρα. Με το σχεδιασμό διπλού ρουλεμάν, η δομή του έχει καλύτερη αντοχή στη θερμότητα και απόδοση από τη δομή sleeve. Ο μεσαίος ανεμιστήρας περιστρέφεται αντίστροφα ώστε να βελτιστοποιήσει τη ροή του αέρα για την απαγωγή της θερμότητας, επιτρέποντας αποτελεσματικότερη απόδοση σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Ο θάλαμος ατμού αγγίζει απευθείας την GPU, τη VRAM και τα MOSFET. Μεταφέρει αποτελεσματικά τη θερμότητα που παράγεται από τους εσωτερικούς πυρήνες στην ψυχρή ζώνη της ψύκτρας. Στη συνέχεια, το screen cooling επεκτείνει την ψύκτρα για να επιτρέπει τη διέλευση της ροής του αέρα, παρέχοντας καλύτερη απαγωγή θερμότητας και χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας για ολόκληρη την κάρτα γραφικών. Ο ενσωματωμένος διακόπτης διπλού BIOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ των λειτουργιών OC και SILENT ανάλογα με τις ανάγκες τους χωρίς λογισμικό. Και οι δύο λειτουργίες προσφέρουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις που συντονίζει η GIGABYTE, παρέχοντας μια εύχρηστη και πιο ευέλικτη λειτουργία. Επιπλέον, το μεταλλικό κάλυμμα με τη γυαλιστερή mirror επιφάνεια αντανακλά την τέχνη της υφής, καθιστώντας την κάρτα πιο αισθητική και πιο κατάλληλη για τους χρήστες που προτιμούν τον κομψό και απλό σχεδιασμό.

    Οι κάρτες γραφικών της GIGABYTE χρησιμοποιούν το σχεδιασμό του πολυφασικού τροφοδοτικού για να επιτρέπουν στα MOSFET να λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Επιπλέον, αυτός ο σχεδιασμός διαθέτει προστασία από υπερθέρμανση και εξισορρόπηση φορτίου για κάθε MOSFET. Τα πιστοποιημένα τσοκ και οι πυκνωτές Ultra Durable παρέχουν εξαιρετική απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος. Το back plate όχι μόνο ενισχύει τη συνολική δομή, αλλά αποτρέπει επίσης την κάμψη της πλακέτας ή την πτώση τμημάτων. Για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, οι κάρτες γραφικών AORUS και GAMING OC παρέχουν στους πελάτες εγγύηση 4 ετών (απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς), ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να δημιουργούν περιεχόμενο χωρίς καμία ανησυχία.

    Για περισσότερες πληροφορίες και νέα σχετικά με τα προϊόντα της GIGABYTE, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της GIGABYTE: https://www.gigabyte.com.gr/

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles