20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    H GLOBO εξαγοράζει τη Dialect Technologies

    Ο Όμιλος GLOBO προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Dialect Technologies Inc, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών mobile, IP τηλεφωνίας και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για επιχειρήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Με την εξαγορά αυτή, η GLOBO διευρύνει το προϊοντικό portfolio της, ενσωματώνοντας τις λύσεις της Dialect, ενισχύοντας έτσι συνολικά τις προσφερόμενες λύσεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των business υπηρεσιών. Παράλληλα, ο Όμιλος επεκτείνει σημαντικά το γεωγραφικό πεδίο δραστηριοποίησης του, αποκτώντας σημαντική πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2006 η Dialect Technologies.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε σχετικά:
    «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξαγορά της Dialect. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα για την GLOBO, καθώς ενισχύει το διεθνές portfolio υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και παρέχει μια στέρεα βάση για την εξάπλωσή της στην αμερικανική επιχειρηματική αγορά. Θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε νέα έσοδα γρήγορα από την προώθηση των dBox PBX και Hosted PBX, μέσα από τα υπάρχοντα κανάλια διανομής μας. Επιπλέον, η ενσωμάτωση των υπηρεσιών FMC στον GO!Enterprise Server θα ανοίξει νέες αγορές για τον Όμιλο, στις οποίες δεν είχε, έως σήμερα, δυνατότητα πρόσβασης.
    Η πλήρης ενοποίηση της Dialect , θα ενδυναμώσει την τεχνολογία και τη θέση του Ομίλου μας στην αγορά, βελτιώνοντας σημαντικά τις προοπτικές του για κερδοφόρο ανάπτυξη στη διεθνή αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας».

    Ειδικότερα, η Dialect έχει αναπτύξει δικές της τεχνολογικές λύσεις στον τομέα του VoiP (Voice over IP) και της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μόλις ενσωματωθούν στα προϊόντα της GLOBO θα ενισχύσουν την προϊόντική πρότασή της στην αγορά.

    Η δραστηριότητα της Dialect επικεντρώνεται σε 2 βασικούς τομείς:

    • Τεχνολογίες και υπηρεσίες για μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις (SME, SOHO) στις οποίες η Dialect Technologies επιτυγχάνει ραγδαία ανάπτυξη της πελατειακής βάσης, ωθούμενη από τα Hosted PBX και dBox PBX προϊόντα της.

    • Τεχνολογίες και υπηρεσίες για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με τους οποίους η Dialect διατηρεί συμβόλαια. Πρόκειται για περισσότερους από 20 μεγάλους παρόχους, μεταξύ των οποίων οι MCI / Verizon, KPN, iBasis, Primus και Fusion. Επιπλέον, η Dialect Technologies είναι ενεργό μέλος του New York Telecom Exchange (NYTEX), παρέχοντας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους υπηρεσίες φιλοξενίας και διακίνησης των δεδομένων τους στα Data Center που διατηρεί στο Ντάλλας, την Ουάσινγκτον και το Σιάτλ.

    Tα βασικά προϊόντα της Dialect είναι:

    • dBox PBX μια ανοιχτή, αξιόπιστη, επεκτάσιμη και αποδοτική πλατφόρμα IP τηλεφωνίας, που περιλαμβάνει ένα PBX σύστημα, unified messaging, contact centre και mobility, παρέχοντας μια πλήρη γκάμα λειτουργιών, από voicemail έως προώθηση κλήσης, σε επιχειρήσεις από 5 έως 10.000 χρήστες
    • Hosted PBX βασίζεται στο dBox PBX και παρέχει PBX λειτουργικότητα ως υπηρεσία πάνω από το Internet. Οι λειτουργίες της υπηρεσίας περιλαμβάνουν την παροχή ενός αριθμού κλήσης, προσιτού από όλη την εταιρεία σε όλες τις γεωγραφικές τοποθεσίες και επιτρέπει μια απλή επέκταση για να «χτυπάει» σε διαφορετικές περιοχές. Επιπλέον, καταργεί την ανάγκη αγοράς και εγκατάστασης εξοπλισμού, ο οποίος «φιλοξενείται» από την Dialect σε ασφαλή data centres.
    • Υπηρεσίες σύγκλισης σταθερής – κινητής Fixed Mobile Convergence (FMC), που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ενοποιήσουν τα κινητά με τα σταθερά δίκτυά τους. Πρακτικά, εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών σε ένα συγκεκριμένο αριθμό κλήσης, ανεξαρτήτου τοποθεσίας. Επιπλέον, ενσωματώνει λειτουργίες «παρουσίας» (presence capability) που φανερώνουν τη διαθεσιμότητα των μελών ενός group χρηστών, παρέχοντας τη δυνατότητα επιστροφής κλήσεων, πρόσβαση σε φωνητικό mail και πραγματοποίησης άλλων εργασιών εν κινήσει. Οι λύσεις FMC επιτρέπουν επίσης στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης στα κόστη τους, ειδικά στην περίπτωση των διεθνών κλήσεων.

    Η διοίκηση της GLOBO είναι πεπεισμένη ότι η εν λόγω εξαγορά θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης για τον Όμιλο, καθώς η τεχνογνωσία της Dialect, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες σύγκλισης σταθερής κινητής (FMC), θα ενισχύσει το portfolio επιχειρηματικών λύσεων της GLOBO, μετά την ένταξη τους στον GO!Enterprise Server. Στο πλαίσιο αυτό, η Dialect καθιερώνει ένα κανάλι στην αγορά των ΗΠΑ για τον GO!Enterprise Server, παρέχοντας παράλληλα μια βάση υποστήριξης πελατών, cross-selling και up-selling ευκαιρίες για το dBox PBX και την υπηρεσία Hosted PBX, που μπορούν να προσφερθούν στους υφιστάμενους πελάτες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μέσω της PROFITEL Communications, θυγατρική και ‘’βραχίονας’’ των τηλεπικοινωνιακών και S.a.a.S υπηρεσιών της GLOBO.

    Στην παρούσα φάση, οι λύσεις FMC της Dialect, υποστηρίζουν Blackberry και Android λειτουργικά συστήματα, ενώ η ανάπτυξη για iPhone και Windows phone βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles