14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google επιβεβαιώνει ότι δε σκοπεύει να διαθέσει νέες Nexus συσκευές

    Με μόνο λίγες ώρες να έχουν περάσει από την ανακοίνωση των νέων Pixel και Pixel XL smartphones εκ μέρους της Google, υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός τι θα συμβεί στις συσκευές του προγράμματος «Nexus», που ξεκίνησε το 2010 με τα Nexus One και αποτελείται από οκτώ smartphones, τέσσερα tablets και δυο media players. Σύμφωνα με την ίδια την Google, η εταιρεία δεν έχει σχέδια για μια μελλοντική Nexus συσκευή, μια δήλωση που μάλλον πρέπει να σηματοδοτεί και το οριστικό τέλος των συγκεκριμένων συσκευών.

    nexus

    Το πρόγραμμα Nexus υπέστη πολλές αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου, αλλά αποτέλεσε ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς οι Android συσκευές θα έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί. Τα smartphones και τα tablets της σειράς Nexus ήταν από τα πρώτα που λάμβαναν τις νέες ενημερώσεις του Android. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για την Google να πειραματιστεί και με την τιμολογιακή πολιτική, καθώς η σειρά περιελάμβανε συσκευές η τιμή των οποίων άγγιζε τα 600 δολάρια, όσο και πιο οικονομικά smartphones.

    Τα σχόλια, πάντως, για τις νέες συσκευές της Google, τα νέα Pixel smartphones, είναι ποικίλα και πολλοί ισχυρίζονται ήδη ότι δε φέρνουν κάτι το επαναστατικό στο χώρο των smartphones, καθώς μια οποιαδήποτε άλλη high-end Android συσκευή μπορεί να προσφέρει αυτά που τα Pixel smartphones θέλουν να παρέχουν στους χρήστες. Το μόνο πλεονέκτημα τους φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι θα έχουν υποστήριξη απευθείας από την Google και θα λαμβάνουν ενημερώσεις άμεσα. Σίγουρα το πόσο ευρεία θα είναι η διαθεσιμότητά τους (κάτι που δε συνέβη π.χ. με τα προηγούμενα Nexus θα παίξει το ρόλο τους στην επιτυχία τους η οποία είναι ένα “στοίχημα” για την Google που δεν ξέρουμε ακόμη αν θα κερδηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles