18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google και το Πανεπιστήμιο Reichman δημιουργούν Σχολή Υψηλής Τεχνολογίας στο Ισραήλ

    Η Google και το Πανεπιστήμιο Reichman του Ισραήλ προσχωρούν στην δημιουργία μιας νέα σχολής  για την εκπαίδευση επαγγελματιών υψηλής τεχνολογίας, προσφέροντας μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών, πωλήσεων και ανάλυσης δεδομένων, όπως δήλωσε χθες Δευτέρα (24/10/2022) στο Reuters, εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιου.

    Η ανάγκη αυτή πρόεκυψε, καθώς το Ισραήλ διαθέτει έναν πολύ ισχυρό τομέα υψηλής τεχνολογίας, αλλά την ίδια ώρα καταγράφεται σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων τεχνολογίας με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να παραμένουν κενές.

    Η Σχολή Υψηλής Τεχνολογίας, θα επιδοτήσει φοιτητές από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες «συμπεριλαμβανομένων γυναικών, Αράβων, και ανθρώπων από μειονεκτούσες κοινωνικοοικονομικές ομάδες», όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο.

    «Πιστεύουμε ότι μια ποικιλία φωνών, απόψεων και προοπτικών εμπλουτίζει την ισραηλινή υψηλή τεχνολογία και τις εξελίξεις της», δήλωσε ο Barak Regev, διευθύνων σύμβουλες ος της Google Israel.

    Τα μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Google Campus στο Τελ Αβίβ και στο Πανεπιστήμιο Reichman στην ισραηλινή πόλη Herzliya, θα προσφέρουν εκπαίδευση στον προγραμματισμό, τις δοκιμές λογισμικού, την επιχειρηματική ανάπτυξη, τις πωλήσεις και την ανάλυση δεδομένων και η Google θα παρέχει υποτροφίες στους συμμετέχοντες.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Israel Tech Review, ο τομέας της τεχνολογίας αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της οικονομικής δραστηριότητας του Ισραήλ και εκατοντάδες νέες νεοσύστατες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε χρόνο. Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας συγκέντρωσαν επενδύσεις σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles