15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google ξεκινά να χρεώνει τις κατασκευάστριες Android για τη χρήση Play Store και Google apps στην Ευρώπη

    Αλλαγές έρχονται στον τρόπο με τον οποίο η Google αδειοδοτεί τη σουίτα εφαρμογών Android στην Ευρώπη, με την εταιρεία να χρεώνει για πρώτη φορά τις άδειες χρήσης του Play Store και άλλων Google Apps.

    Android

    Οι αλλαγές συνδέονται, προφανώς, με το πρόστιμο που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google τον Ιούλιο για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και έφτανε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4,24 δισ. ευρώ. Τότε, η ΕΕ είχε εξαναγκάσει την Google να σταματήσει να “συνδέει παρανόμως” τον Chrome και τις εφαρμογές αναζήτησης με το Android.

    Η Google, ιστορικά, δε χρέωνε το Android και τις εφαρμογές του, λόγω των εσόδων που είχε μέσω του Chrome browser και των υπηρεσιών αναζήτησης. Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν λίγο, με τις εταιρείες να πρέπει να πληρώνουν άδειες χρήσης για βασικά “μέρη” του λειτουργικού, όπως οι εφαρμογές, αλλά και το Play Store.

    Το λειτουργικό σύστημα, βέβαια, παραμένει “ελεύθερο και ανοικτό”, κάτι που πρεσβεύει η Google από την έναρξη της λειτουργίας του, αλλά, αν οι κατασκευάστριες θέλουν να έχουν ενσωματωμένα στις συσκευές τους Play Store και Google Apps, θα πρέπει να πληρώνουν license fee στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν ξεχωριστές άδειες για Google Search app και Chrome.

    Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 29 Οκτωβρίου 2018.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles