18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Google ξεσκεπάζει εταιρείες που μολύνουν με spyware τα smartphones- Ανάμεσά τους και μία ελληνική

    Είναι γεγονός ότι το κλίμα της Μεσογείου έχει κάτι ιδιαίτερο! Πέντε εταιρείες από τη Νότια Ευρώπη κατηγορούνται τώρα από τη Google για παραγωγή spyware software, το οποίο απειλεί τα smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Ο “γίγαντας” του search engine ανέφερε ότι αυτές οι πέντε εταιρείες που βρίσκονται στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία “διευκολύνουν τη χρήση επικίνδυνων εργαλείων που χρησιμοποιούν οι hackers” και παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της να πάρουν μέτρα για την καταπολέμηση της βιομηχανίας του λογισμικού κατασκοπείας.

    Πολλές από τις εταιρείες που κατά καιρούς κατηγορούνται υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα τους προορίζονται αποκλειστικά για χρήση από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο με σκοπό να εξασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια. Συχνά όμως τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται για να κατασκοπεύουν πολίτες. Πριν από λίγο καιρό, το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO έγινε πρωτοσέλιδο, αφού έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύσει πολλούς ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Τα ευρήματα της Alphabet (Google) είναι σημαντικά, καθώς η εταιρεία έχει τα περισσότερα δεδομένα για την κίνηση στο διαδίκτυο και είναι σίγουρα αρκετά αξιόπιστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Shein: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles