18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Shein: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο

    Η Shein αποτελεί σήμερα μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες για online shopping παγκοσμίως. Διαθέτει τόσα πολλά προϊόντα που προξενούν έκπληξη, αν και είναι γνωστό ότι αντιγράφει σχέδια από γνωστά brands. Παράλληλα, προσφέρει μοντέρνα κομμάτια σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Επομένως δεν είναι απίθανο να έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

    Η Shein βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα να έχει δοκιμαστεί από εκατομμύρια καταναλωτές. Καλό όμως είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς μπορείτε να περιμένετε, για να αποφύγετε πιθανές απογοητεύσεις. Ειδικά στην περίπτωση που σκέφτεστε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά, θέλει προσοχή.

    Τι μπορεί να πάει στραβά

    Παρόλο που σε γενικές γραμμές οι αγορές ολοκληρώνονται χωρίς προβλήματα, έχουν γίνει αρκετές αρνητικές κριτικές και είναι πιθανό να βρεθείτε αντιμέτωποι με τα παρακάτω:

    • Διαφορετικά μεγέθη από αυτά που περιμένατε
    • Χαμηλής ποιότητας υφάσματα και υλικά, που εμπεριέχουν την πιθανότητα να σας προκαλέσουν ερεθισμούς
    • Μακρά περίοδος αναμονής μέχρι να παραλάβετε την παραγγελία

    Γιατί να δοκιμάσετε τη Shein 

    • Αν ενημερωθείτε σωστά, δε θα έχετε προβλήματα στις παραγγελίες
    • Έχει πολύ προσιτές τιμές

    Ας δούμε στη συνέχεια σε ποιες περιπτώσεις αξίζει να προχωρήσετε σε παραγγελία και σε ποιες όχι:

    Ιδανικό για:

    • budget-friendly style
    • μοντέρνα κομμάτια στα οποία δε θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα
    • σχέδια που μοιάζουν με αυτά γνωστών σχεδιαστών
    • μικρά αξεσουάρ όπως κοσμήματα, τσάντες κ.α.
    • statement κομμάτια

    Ακατάλληλο για:

    • διαχρονικά κομμάτια που θα αντέξουν
    • κομμάτια που θα φοράτε καθημερινά και θα ανησυχείτε για φθορά
    • τυπικά μεσογειακά μεγέθη.

    Βασικά tips για επιτυχημένο shopping στο Shein

    Ελέγξτε τα μεγέθη

    Αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Τα ρούχα από τη Shein είναι σε γενικές γραμμές μικρά. Ενώ αυτό δεν ισχύει για όλα τα κομμάτια, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις μετρήσεις μεγέθους. Όταν περνάτε το ποντίκι πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος στη σελίδα του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει, εμφανίζονται οι μετρήσεις. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι ένα Medium είναι συνήθως Χ cm στη μέση και βλέπετε ότι στο Shein έχει μέγεθος μικρότερο στη μέση, θα πάρετε μεγαλύτερο μέγεθος.

    Διαβάστε τις κριτικές

    Ένα από τα καλύτερα πράγματα στο Shein είναι ότι επιτρέπει στους πελάτες του να παρέχουν κριτικές. Αυτό είναι υπέροχο επειδή παρέχει πραγματικές, ειλικρινείς σκέψεις από ανθρώπους που ήδη κατέχουν το συγκεκριμένο αντικείμενο που σκοπεύετε να αγοράσετε.

    Διαβάστε την περιγραφή του αντικειμένου

    Υπάρχουν 3 σημαντικά πράγματα να προσέξετε εδώ. Ο τύπος εφαρμογής, οι λεπτομέρειες και το ύφασμα.

    Ψάξτε τις προσφορές

    Το Shein είναι αρκετά φθηνό, όμως σχεδόν πάντα υπάρχουν κωδικοί σε προσφορά. Τους βρίσκετε συχνά στο Retail Me Not ή απλώς κάνοντας μια αναζήτηση στη Google για “Shein promo codes”.

    Να έχετε υπομονή

    Το Shein ανανεώνει συνεχώς το απόθεμά του με νέα κομμάτια και τάσεις, οπότε αν δεν βρείτε αμέσως κάτι που σας αρέσει, μην απελπίζεστε! Επιστρέψτε σε λίγες ημέρες και ελέγξτε ξανά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα στη wish list.

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    Αποστολή: Από τη στιγμή που τα προϊόντα δεν παράγονται στην Ευρώπη, μπορεί να χρειαστούν 1-2 εβδομάδες για να φτάσουν. Αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί σε περίπτωση που περιμένετε να έρθει γρήγορα ένα ρούχο για ένα event ή μια εκδήλωση.

    Ορισμένα αντικείμενα δεν μπορούν να επιστραφούν: Όπως θα διαπιστώσετε, σχεδόν όλα τα μαγιό δεν μπορούν να επιστραφούν στο Shein. Αυτό αναφέρεται στη σελίδα της παραγγελίας, αλλά είναι τόσο μικρά τα γράμματα που οι περισσότεροι δεν το παρατηρούν. Αν θέλετε να παραγγείλετε ένα μαγιό, βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει ή ότι δε σας πειράζει να το δωρίσετε σε ένα φίλο αν δε σας ταιριάζει. Συνήθως αξίζει το ρίσκο γιατί είναι πολύ φθηνά.

    Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παραγγελία, επικοινωνήστε με την υποστήριξη μέσω του chat: Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την παραγγελία, έχουν πράγματι έναν πολύ καλό chat feature. Είναι ο γρηγορότερος τρόπος να λάβετε πληροφορίες για μεγέθη, επιστροφές κ.λπ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατός από “έξυπνες” οδοντόβουρτσες σε επίθεση DDoS! Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles