20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η Google “σκοτώνει” το Gmail τον Αύγουστο; Τι ισχύει τελικά

    Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η μέρα ξεκινά με log in στο Gmail. Πολλές εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα email της Google, για να παρακολουθούν τις επαγγελματικές τους επικοινωνίες. Έτσι, όταν άρχισαν να εξαπλώνονται οι φήμες ότι η Google αποφάσισε να βάλει τέλος στο Gmail τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους στο X, πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης, καθώς πρόκειται για μια εν μέρει αληθή φήμη.

    Ποια είναι η αλήθεια για το Gmail

    Η Google δε “σκοτώνει” το Gmail, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση στο X. Ωστόσο, υπάρχει πράγματι μια λειτουργία του που έχει διακοπεί. Και αυτή η λειτουργία είναι η βασική HTML έκδοση της πλατφόρμας email. Αυτό επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Την Πέμπτη, φήμες για την απόφαση της Google να καταργήσει την πλατφόρμα άρχισαν να κυκλοφορούν στο X, όταν μια εικόνα έγινε viral. Φαινόταν να περιλαμβάνει επίσημο email από την Google με τίτλο “Το Gmail οδεύει προς τη λήξη.”

    Η εικόνα ανέφερε ότι το ταξίδι του Gmail “επίσημα φτάνει στο τέλος”. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για μια πλαστή εικόνα και αν είστε καθημερινός χρήστης, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

    Οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν online μετά την απολογία της Google για το Gemini, όταν το generative AI εργαλείο αρνήθηκε να δημιουργήσει εικόνες λευκών ανθρώπων και χαρακτηρίστηκε “ρατσιστικό” από πολλούς χρήστες online.

    Μετά τις φήμες, η Google εξέδωσε μια ανακοίνωση, εξηγώντας ότι το Gmail δεν πάει πουθενά και είναι “εδώ για να μείνει”.

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Το Bard Gemini Pro έρχεται στην Ελλάδα

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles