11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Google θα ξεκινήσει να μπλοκάρει το Flash στον Chrome μέσα στη χρονιά

    Θέματα ασφαλείας και ευπάθειες βασάνισαν το Flash και τους χρήστες όλα αυτά τα χρόνια. Ο αργός και βασανιστικός “θάνατος” του ήταν προδιαγεγραμένος, έτσι δε μας ξαφνιάζει που τώρα η Google έχει στα σχέδιά της ακόμη ένα “πλήγμα”. Θα ξεκινήσει να μπλοκάρει το περιεχόμενο Flash στον Chrome από τα τέλη του έτους.

    google_chrome_logo-930x488

    Σχεδόν κάθε σελίδα θα έχει το Flash περιεχόμενο αποκλεισμένο από προεπιλογή και οι επισκέπτες θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν ανά site (θα ρωτούνται σχετικά μπαίνοντας σε μία σελίδα όπως βλέπετε στο ακόλουθο screenshot). Αν τώρα ενεργοποιήσετε τη σχετική επιλογή, ο Chrome θα “θυμάται” να τρέχει Flash στο συγκεκριμένο site στο μέλλον.

    chrome_flash_prompt

    Να σημειώσουμε ότι μόνο τα 10 κορυφαία sites θα έχουν ενεργοποιημένο το Flash από προεπιλογή, ανάμεσά τους domains όπως τα Youtube, Facebook, Yahoo, Twitch και Amazon.

    Φυσικά, η αλλαγή αυτή δεν αφαιρεί εντελώς το Flash από τον Chrome, καθώς αν κάποιος χρήστης το επιθυμεί μπορεί να διατηρήσει την υποστήριξη του, όμως αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς το θάνατό του που τελικά και η ίδια η Adobe φαίνεται να γνωρίζει πως έρχεται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles