18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Google “βλέπει” το μέλλον χωρίς passwords… Δες πώς!

    Το ομολογούμε ότι μερικά τυπάκια εκεί πέρα στην Google τα αγαπάμε πολύ… Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κοιτάνε μπροστά και πειραματίζονται, έχοντας βλέψεις όχι μόνο στο τεχνολογικό παρόν αλλά και το μέλλον μας.

    Μας αρέσει, λοιπόν, που οι μηχανικοί της εταιρείας δε σταματούν να οραματίζονται αλλά και να σχεδιάζουν νέα καινοτόμα gadgets, που θα αλλάξουν κάποια στιγμή την τεχνολογική μας ζωή

    Ένα απ’ αυτά ακούει στο όνομα YubiKey και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το… password σας. Κάτι που ακούγεται ιδανικό, ειδικά αμέσως μετά το τέλος μίας χρονιάς κατά την οποία οι παραβιάσεις κωδικών σε διάφορα sites ήταν πολλές και “ηχηρές”. Το YubiKey σάς επιτρέπει να εισέρχεστε στους λογαριασμούς σας στο Gmail και άλλες σχετικές υπηρεσίες του αμερικανικού κολοσσού μόνο με την τοποθέτησή του στον υπολογιστή σας και χωρίς να πρέπει να πληκτρολογήσετε εσείς τίποτα. Σε αυτή τη φάση, αξιοποιεί κατά τη διάρκεια της πειραματικής λειτουργίας του μία τροποποιημένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, οπότε δεν απαιτεί επιπλέον λογισμικό για τη χρήση του. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να το τοποθετήσει σ’ ένα USB reader και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσει πάνω του.

    Δεν ξέρουμε πόσο εύχρηστη βρίσκετε την ιδέα της μεταφοράς ενός μικρού key card (σε μορφή stick) παντού μαζί σας, ώστε να κάνετε τα log in σας αυτόματα, ακόμη όμως κι αν δε σας ενθουσιάζει αυτή η ιδέα, η Google έχει ακόμη πιο υψηλές βλέψεις για το μέλλον, αναζητώντας περισσότερους τρόπους για τη σύνδεσή σας όχι μόνο στις υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας, αλλά και σε διάφορες τοποθεσίες στο Web, με περισσή ασφάλεια. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν στην υλοποίησή τους την ύπαρξη ενός ιδιαίτερα «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με σχετικές δυνατότητες ή μίας «έξυπνης» μικροσυσκευής που θα μπορούσε να λειτουργήσει με παρόμοια λογική όπως το κλειδί του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε όλες τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε χωρίς χρήση κωδικών.

    “Θα θέλαμε στο μέλλον να διαθέτετε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο ή μία «έξυπνη» συσκευή πάνω σας (σαν δακτυλίδι) η οποία θα μπορεί να σας δίνει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσα απ’ αυτόν με ένα απλό tap, ακόμη και σε περιπτώσεις που είστε εκτός σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας” γράφει σχετικά ο Eric Grosse, Vice President of Security της Google σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στο IEEE Security & Privacy Magazine και εμείς διαβάζοντας κάτι τέτοια απλά οραματιζόμαστε το τεχνολογικό μας μέλλον…

    Πηγή: Ars Technica

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles