13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Haier εξαγοράζει το τμήμα συσκευών της General Electric έναντι 5.4 δισ. δολαρίων

    Ο Κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών Haier υπέγραψε “οριστική συμφωνία” για την εξαγορά του τμήματος συσκευών της General Electric έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.

    haier

    Ο πρόεδρος και CEO της GE, Jeff Imelt, σημειώνει σχετικά πως η εταιρεία “είναι στην ευχάριστη θέση να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος συσκευών της στην Haier, η οποία έχει δεσμευτεί να αυξήσει την επιχείρηση σε διεθνές επίπεδο”.

    Η εταιρεία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πωλήσει το τμήμα συσκευών της στη σουηδική Electrolux έναντι 3.3 δισ. δολαρίων, ωστόσο αποχώρησε από τη συμφωνία μετά την αντίθεση της αμερικανικής αντιμονοπωλιακής αρχής. Καθώς, ωστόσο, η Haier έχει μικρότερη παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ από την Electrolux, η νέα συμφωνία είναι λιγότερο πιθανό να εγείρει παρόμοιες ανησυχίες.

    Η απόφαση πώλησης του τμήματος της επιχείρησης που ασχολείται με τις συσκευές έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της GE για να ξεφύγει από την “κληρονομιά” της  και να εστιάσει στη βιομηχανική τεχνολογία, την ίδια στιγμή που για τη Haier η εξαγορά αποτελεί μέρος της προσπάθειάς της να αναζητήσει μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ. Η κινεζική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής “μεγάλων συσκευών” στον κόσμο, με πάνω από το 10% της παγκόσμιας αγοράς, ωστόσο δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που φιλοδοξεί τώρα να αλλάξει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles