20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei αναπτύσσει συσκευή που θα χειρίζεστε, χωρίς καν να την αγγίζετε!

    Το R&D τμήμα της Huawei -μίας εταιρείας που μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο τελευταία- φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τους πόρους για να ασχοληθεί με κάτι άκρως ενδιαφέρον: Συσκευές που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς καν να τις …αγγίξετε!


    Η κινεζική εταιρεία, που διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην παγκόσμια αγορά το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως, μετά τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της, που κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, επενδύει ολοένα και περισσότερο στην καινοτομία

    Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, στο R&D τμήμα της ασχολούνται με την ανάπτυξη μίας συσκευής, που θα αναγνωρίζει τις χειρονομίες (gestures) του χρήστη, χωρίς αυτός να χρειάζεται να την αγγίξει. Αυτό γίνεται, όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Huawei στο σχετικό R&D κέντρο που βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, John Reese, με τη βοήθεια της κάμερας της συσκευής, η οποία θα μπορεί να συλλαμβάνει κινήσεις από τα χέρια σας, ώστε να έχετε μία τρισδιάστατη αλληλεπίδραση με το κινητό ή το tablet σας χωρίς καν να το ακουμπάτε.

    Ο ίδιος σημειώνει ότι μία τέτοια συσκευή απαιτεί ισχυρό επεξεργαστή γραφικών, καθώς και διπλή εμπρόσθια κάμερα και ότι η εταιρεία σκέφτεται να δοκιμάσει πρώτα αυτή τη δυνατότητα όχι σε smartphones αλλά σε ταμπλέτες.

    Μέσα στις σκέψεις της κινεζικής εταιρείας για το μέλλον είναι επίσης και το να κάνει την αποθήκευση στο “σύννεφο” περισσότερο προσβάσιμη και λιγότερο δαπανηρή. Σε συνεργασία με το CERN, χρησιμοποιεί το cloud storage σύστημά του και επεξεργάζεται 15.360TB δεδομένων.

    Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε κάποια από τις ενδιαφέρουσες αυτές καινοτομίες της Huawei θα τεθούν στη διάθεση των καταναλωτών. Όπως και να έχει, μιλάμε για άκρως ενδιαφέρουσες ιδέες, που αποδεικνύουν ότι η κινεζική εταιρεία θα μας απασχολεί, περνώντας ο καιρός, ολοένα και περισσότερο…

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles