15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei μιλά για το μέλλον του EMUI και την εισαγωγή Android 7.0 Νougat features σε παλαιότερες συσκευές

    Η Huawei είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία μάλιστα έχει και πολύ υψηλούς στόχους. Να ξεπεράσει την Apple και τη Samsung στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Ο CEO της Huawei, Richard Yu, έχει εκτενώς σχολιάσει τα μεγαλεπήβολα αυτά σχέδια της εταιρείας σε πολλές συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει έως σήμερα, ενώ τόλμησε να χαρακτηρίσει το 2021 ως τη χρονιά που η εταιρεία του θα διαθέσει περισσότερες συσκευές από την Apple και τη Samsung.

    Η Huawei έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν ικανό κατασκευαστή φορητών συσκευών, ο οποίος παρέχει λύσεις για ένα μεγάλο εύρος καταναλωτών. Συγκεκριμένα, ο αγοραστής μπορεί να βρει λύσεις χαμηλού και μεσαίου κόστους ως και ναυαρχίδες. Όπως υποστηρίζουν αρκετοί, εκεί που υστερεί είναι στο EMUI, το λογισμικό που τρέχουν οι συσκευές της και βασίζεται στο Android και το οποίο δε χαρακτηρίζεται από αυξημένη λειτουργικότητα και αξιοπιστία. Η Huawei γνωρίζει πως υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση και εργάζεται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση της βελτιστοποίησης του λειτουργικού.

    emui

    Σημαντικές αλλαγές στον τομέα των ειδοποιήσεων

    Ως και την έκδοση 4.1, το EMUI είχε καταφέρει με αποτελεσματικό τρόπο να διαχειρίζεται την ενέργεια της μπαταρίας, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση με τον τερματισμό όλων των παρασκηνιακών διεργασιών. Κάτι τέτοιο είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά apps να μην προβάλουν ειδοποιήσεις, εκτός και αν ο χρήστης τις εκκινούσε ή εκτός αν η εφαρμογή βαπτιζόταν ως προτεραιότητας στις ρυθμίσεις του λειτουργικού. Και εκτός από αυτό, πολλές φορές χρειαζόταν να εξαιρέσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή από τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και να επιτρέψετε να αγνοεί τις βελτιστοποιήσεις.

    Στο EMUI 5.0, ο χρήστης μπορεί εύκολα να αποφασίσει σε ποιες εφαρμογές θα είναι απενεργοποιημένες οι παρασκηνιακές διεργασίες, χωρίς να χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε πολύπλοκες ρυθμίσεις. Αυτές οι βελτιώσεις ήρθαν σταδιακά και στο EMUI 4.1. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο AndroidPit, ο Chrisophe Coutelle στέλεχος της Huawei, επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των ειδοποιήσεων και υπόσχεται ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος αυτού σε μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού, διατηρώντας όμως σε υψηλά επίπεδα την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω κατάλληλων αλγόριθμων που θα ανέλυαν τη συμπεριφορά του χρήστη και θα αποφάσιζαν ποιες εφαρμογές να παραμείνουν ανοιχτές στο παρασκήνιο, λαμβάνοντας υπόψιν τη συχνότητα της χρήσης μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες. Αυτή η διαδικασία εξαίρεσης δε θα συμβαίνει στο cloud αλλά τοπικά, ακόμη και αν η συσκευή βρίσκεται εκτός Διαδικτύου και θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο τμήμα του EMUI σε μελλοντικές εκδόσεις.

    huawei-emui-notifications

    Τι θα συμβεί με τις παλαιότερες συσκευές;

    Όπως είναι ήδη γνωστό, οι τελευταίες και πιο πρόσφατες προτάσεις της Huawei που βρίσκονται ήδη στην αγορά και βασίζονται στο EMUI 4.1, θα περάσουν στη Nougat έκδοση του Android μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ το ίδιο λέγεται ότι θα συμβεί και με τα smartphones του brand Honor. Ωστόσο, άλλες συσκευές, όπως τα Huawei P8 και οι διάφορες εκδόσεις τους, όπως και τα Mate S δε θα αναβαθμιστούν στο Android 7.0. Από την άλλη πλευρά, όμως, όπως διαβεβαιώνει ο Coutelle, κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως χαρακτηριστικά της Nougat δε θα καταφθάσουν σε παλαιότερες και μη υποστηριζόμενες, πλέον, συσκευές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η μη αναβάθμιση σε κάποια άλλη έκδοση του Android, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δε θα παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά ούτε και ότι δε θα προσφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά του EMUI 5 σε παλαιότερες συσκευές».

    Είναι γεγονός πως η δήλωση αυτή της εταιρείας, αν και μπορεί να μην ικανοποιεί τους κατόχους παλαιότερων συσκευών, σταθμίζει κάπως τις καταστάσεις σε σχέση με τη περίπτωση που δε θα έφερνε νέα χαρακτηριστικά και θα τις εγκατέλειπε οριστικά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως έχει δεσμευθεί να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για ως και 24 μήνες για όλες τις επερχόμενες συσκευές, ίσως αποτελεί μια απόδειξη πως, όντως, σκοπεύει να αυξήσει τη βάση χρηστών, όχι μόνο με την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών που οι χρήστες επιζητούν εναγωνίως, αλλά με την μεγαλύτερη υποστήριξη των νέων συσκευών, αλλά και των παλαιότερων με τη μορφή των αποκαλούμενων feature packs και των ενημερώσεων ασφαλείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles