18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei παραμένει φιλόδοξη παρά τις προκλήσεις

    Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Guo Ping, επέμεινε ότι η εταιρεία δεν θα αποσυρθεί από τις διεθνείς αγορές, σχεδιάζοντας να συνεχίσει να προωθεί μια νέα πενταετή στρατηγική παγκοσμιοποίησης που καλύπτει πρότυπα, ταλέντα και αλυσίδες εφοδιασμού.

    Παρά τη μείωση των εσόδων από τα καταναλωτικά τμήματα, που προκλήθηκαν από τους εμπορικούς περιορισμούς, η εταιρεία δήλωσε πεπεισμένη ότι οι μονάδες των παρόχων και των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά. Η Κίνα αντιπροσώπευε τα δύο τρίτα των εσόδων το 2020 και τα στοιχεία για το 2021 θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου.

    Ο Guo είπε ότι αυξάνει σημαντικά τις στρατηγικές επενδύσεις σε βασικές τεχνολογίες, μαζί με συνεργάτες, για να αναδιαμορφώσει το τεχνολογικό παράδειγμα της Huawei. Επικεντρώνεται σε θεμελιώδεις θεωρίες, αρχιτεκτονικές και λογισμικό, που θα υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου των ΤΠΕ.

    Η εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί τη ζήτηση για υπολογιστική ισχύ, πρόσθεσε ο Guo. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη του hardware επιβραδύνεται. Επαναλαμβάνοντας την εστίαση της εταιρείας στο λογισμικό, δεσμεύτηκε να βελτιώσει μαζικά την απόδοση, αφού έχει ήδη διπλασιάσει ορισμένους βασικούς δείκτες, όπως τον αριθμό των ασύρματων κυψελών και των χρηστών που υποστηρίζονται.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles