12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Huawei βελτιώνει περαιτέρω την παγκόσμια υπολογιστική ισχύ, παρουσιάζοντας τον υψηλής απόδοσης επεξεργαστή βασισμένο σε ARM αρχιτεκτονική (ARM-based CPU)

    Η Huawei ανακοίνωσε τον υψηλής απόδοσης επεξεργαστή βασισμένο σε ARM αρχιτεκτονική (Advanced RISC Machine- based CPU). Ο νέος επεξεργαστής ονομάζεται Kunpeng 920, και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εξέλιξη της πληροφορικής στον τομέα των big data, στα κατανεμημένα συστήματα αποθήκευσης – distributed storage –  και στα σενάρια εφαρμογών ARM. Η Huawei θα συνεργαστεί με τους κορυφαίους παίκτες της αγοράς για να επεκταθεί η χρήση συστημάτων αρχιτεκτονικής ARM και να προωθήσει ένα ανοιχτό, συνεργατικό και αμφίδρομα κερδοφόρο οικοσύστημα, βελτιώνοντας περαιτέρω τις υπολογιστικές επιδόσεις σε νέα υψηλότερα επίπεδα.

    china-huawei-computing-ambitions

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο William Xu, Director of the Board και Chief Strategy Marketing Officer της Huawei«Η Huawei καινοτομεί συνεχώς στον τομέα της πληροφορικής για να δημιουργήσει αξία για τους πελάτες της. Πιστεύουμε ότι, με την έλευση της ευφυούς κοινωνίας, η αγορά πληροφορικής θα δει μια συνεχή ανάπτυξη στο μέλλον. Επί του παρόντος, η ποικιλία εφαρμογών και δεδομένων οδηγεί σε ετερογενείς απαιτήσεις στον τομέα της πληροφορικής. Η Huawei έχει μακρόχρονη συνεργασία με την Intel και προσβλέπει σε μεγάλα επιτεύγματα. Μαζί συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του κλάδου Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Η Huawei και η Intel θα συνεχίσουν τη μακρόχρονη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με σκοπό να καινοτομούνε μαζί. Παράλληλα, η βιομηχανία της ARM διαβλέπει μια νέα ευκαιρία ανάπτυξης. Ο επεξεργαστής Kunpeng 920 και ο server TaiShan που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την Huawei χρησιμοποιούνται κυρίως στον τομέα των big data, των κατανεμημένων συστημάτων αποθήκευσης και των εφαρμογών ARM.

    Ο υψηλής απόδοσης επεξεργαστής βασισμένος σε ARM αρχιτεκτονική (ARMbased CPU)

    Ο Kunpeng 920 είναι ο υψηλότερης απόδοσης επεξεργαστής βασισμένος σε αρχιτεκτονική ARM (ARM-based CPU). Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή διαδικασία των 7nm, ο επεξεργαστής CPU σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την Huawei με βάση την άδεια αρχιτεκτονικής ARMv8. Αυξάνει σημαντικά την απόδοση του επεξεργαστή, βελτιστοποιώντας τους αλγόριθμους πρόβλεψης κλάδων, αυξάνοντας τον αριθμό των μονάδων OP και βελτιώνοντας την αρχιτεκτονική του υποσυστήματος μνήμης. Σε συνηθισμένη συχνότητα, ο δείκτης benchmark SPECint του CPU Kunpeng 920 βαθμολογείται πάνω από 930, ο οποίος είναι 25% υψηλότερος από τον δείκτη αναφοράς της βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή απόδοση είναι 30% καλύτερη από αυτή που προσφέρουν οι αντίστοιχοι της βιομηχανίας. Ο Kunpeng 920 παρέχει πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική απόδοση για τα κέντρα δεδομένων, ενώ μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

    Ο Kunpeng 920 διαθέτει 64 πυρήνες σε συχνότητα 2,6 GHz. Το chipset ενσωματώνει 8 κανάλια DDR4 και το εύρος δια μεταγωγής υπερβαίνει τις υφιστάμενες υλοποιήσεις κατά 46%. Η ενσωμάτωση των δύο 100G RoCE θυρών συνεισφέρει σημαντικά στην ταχεία υλοποίηση συστημάτων. Ο Kunpeng 920 υποστηρίζει PCIe Gen4 και διεπαφές CCIX και παρέχει συνολικό εύρος δια μεταγωγής 640 Gbps. Επιπλέον, η ταχύτητα ενός single slot είναι διπλάσια από τα προσφερόμενα, βελτιώνοντας αποτελεσματικά την απόδοση των αποθηκευτικών χώρων και διάφορων επιταχυντών.

    Ο Huawei TaiShan server, βασίζεται στην ARM έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις του κλάδου

    Η Huawei κυκλοφόρησε την σειρά TaiShan, που υποστηρίζεται από το Kunpeng 920 επεξεργαστή, και συμπεριλαμβάνει τρία μοντέλα: ένα με έμφαση στην αποθήκευση, ένα άλλο με έμφαση την υψηλή απόδοση και ένα τρίτο μοντέλο το οποίο επικεντρώνεται στην ικανοποίηση και των δύο απαιτήσεων. Οι servers TaiShan είναι κατασκευασμένοι για big data, κατανεμημένα αποθηκευτικά συστήματα και σενάρια εφαρμογών ARM. Η αρχιτεκτονική ARM ταιριάζει καλύτερα σε αυτά τα σενάρια με πλεονεκτήματα σε πυρήνες (cores) απόδοσης ανά watt.

    Ο TaiShan δίνει τη δυνατότητα υψηλών αποδόσεων με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, σε σενάρια big data, οι servers TaiShan είναι κατασκευασμένοι για βέλτιστο προγραμματισμό υψηλού επιπέδου συγχρονισμού και προγραμματισμό ισχύος για την επίτευξη αύξησης της απόδοσης κατά 20%. Με βάση τους TaiShan servers, το Huawei Cloud παρέχει επίσης υπηρεσίες ευέλικτου cloud, υπηρεσίες bare metal και  cloud phone.

    Δημιουργία ενός ανοικτού και συνεργατικού οικοσυστήματος ARM που βασίζεται στην αμοιβαία επιτυχία

    Η Huawei προωθεί συνεχώς τη συνεργασία με βιομηχανίες όσον αφορά το hardware, basic software και τις εφαρμογές. Επίσης, συνεργάζεται με οργανισμούς όπως η Green Computing Consortium (GCC), η Linaro,  η Open Edge και η HPC Initiative (OEHI), με σκοπό να οικοδομήσει ένα ανοικτό, συνεργατικό οικοσύστημα, σε συνεργασία με τις Hortonworks, Microsoft, Red Hat, SAP, SUSE , Ubuntu και China Standard Software.

    Σε θέματα hardware, η Huawei είναι βασικό μέλος του Linaro. Σε θέματα software, η Huawei είναι Platinum μέλος του OpenStack και ιδρυτικό μέλος του Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Όσον αφορά τις εφαρμογές, η Huawei είναι μέλος του GCC και του OEHI.

    Η Huawei πιστεύει ότι η έξυπνη κοινωνία όπου όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους, με «έξυπνο» τρόπο θα είναι εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα, και προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς. Η ανάπτυξη και η διαχείριση των εφαρμογών που βασίζονται σε ARM αρχιτεκτονική και τα έξυπνα τερματικά επιταχύνεται, όπως και η  συνεργασία σε cloud-device υπηρεσίες. Επιπλέον, οι νέες εφαρμογές στον τομέα του cloud computing οδηγούν στην ποικιλομορφία των δεδομένων.

    Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της βιομηχανίας και τις απαιτήσεις εφαρμογών, μια νέα εποχή διαφοροποιημένων υπολογιστών είναι προ των πυλών. Πολλαπλοί τύποι δεδομένων και σενάρια ωθούν στη βελτιστοποίηση της αρχιτεκτονικής υπολογιστών. Συνεπώς, ο συνδυασμός πολλαπλών υπολογιστικών αρχιτεκτονικών για βέλτιστη απόδοση είναι πλέον απαραίτητος.

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο William Xu: «Με το Kirin 980 επεξεργαστή, η Huawei έχει οδηγήσει τον τομέα κινητών τηλέφωνων σε ένα νέο επίπεδο ευφυΐας. Με προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το Huawei Cloud, που είναι σχεδιασμένα με βάση τον επεξεργαστή Ascend 310, η Huawei καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις βιομηχανίες. Σήμερα, με το Kunpeng 920 επεξεργαστή, εισερχόμαστε σε μια εποχή διαφοροποιημένων υπολογιστικών συστημάτων που ενσωματώνουν πολλαπλούς πυρήνες και ετερογενή στοιχεία. Η Huawei με υπομονή και επιμονή έχει επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες για να πρωτοπορεί συνεχώς. Θα δουλέψουμε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για την οικοδόμηση ενός πλήρως συνδεδεμένου και έξυπνου κόσμου.»

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles