15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ινδικές αρχές ασφαλείας λένε «όχι» στο Google Street View!

    «Μπλόκο» στα σχέδια της Google για συλλογή εικόνων για τη δημοφιλή υπηρεσία της, Google Street View φαίνεται πως βάζει πλέον και επίσημα η ινδική κυβέρνηση, κατόπιν αντιρρήσεων από τις εγχώριες υπηρεσίες ασφαλείας!

    google-street-view-gkalapagkos

    Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Ινδίας στο BBC, φαίνεται πως υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφαλείας λόγω της υπηρεσίας, η οποία συλλέγει εικόνες υψηλής ανάλυσης για να παρέχει στους χρήστες της εικόνα 360 μοιρών από δρόμους, τουριστικά αξιοθέατα, λόφους και ποτάμια.

    Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, το πρακτορείο Press Trust of India ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ενημέρωση τη Google πως τα σχέδιά της να καλύψει την Ινδία με αυτή την υπηρεσία απορρίφθηκαν. Όσον αφορά στον ειδικότερο λόγο πίσω από αυτή την απόφαση, υπηρεσίες ασφαλείας είχαν εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με τέτοιου είδους συλλογή εικόνων, καθώς ο σχεδιασμός για τις επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι θεωρείται πως ενέπλεκε φωτογραφική αναγνώριση στόχων από έναν εκ των «εγκεφάλων» της επίθεσης.

    «Βασικός προβληματισμός ήταν η ασφάλεια ευάλωτων εγκαταστάσεων άμυνας. Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι δεν ήταν δυνατή η παρακολούθηση της υπηρεσίας μετά την έναρξη της λειτουργίας της, και ότι θα ήταν επιζήμια για την εθνική ασφάλεια» είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα The Hindu- ενώ εκπρόσωπος της Google είπε στο BBC ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα αντίγραφο της εντολής.

    Το 2011, αστυνομικοί στη νότια πόλη της Μπάνγκαλορ σταμάτησαν τη συλλογή εικόνων από την Google για την υπηρεσία της, που γινόταν σε πειραματική βάση με κάμερες σε αυτοκίνητα και τρίκυκλα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles