13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Intel φιλοδοξεί να παίξει δυνατά στα laptops, ανακοινώνοντας τους νέους Intel Core Tiger Lake!

    Ο σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα στην Intel και στην AMD δεν λέει να κοπάσει καθόλου, καθώς οι δύο μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες βρίσκονται διαρκώς στα… χαρακώματα. Πριν από μερικούς μήνες, η AMD έριξε στην αγορά τους laptop επεξεργαστές Ryzen 4000, σε μια προσπάθεια να δελεάσει τους fans του mobile computing και να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει στην αγορά των desktop συστημάτων. Τώρα έφτασε η στιγμή για την  δυναμική «απάντηση» της Intel, η οποία έχει στα σκαριά τους νέους Intel Core 11ης γενιάς, οι οποίοι θα ονομάζονται: Tiger Lake!

    Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της Intel, οι Tiger Lake που θα είναι ειδικά σχεδιασμένοι για laptops αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο φθινόπωρο και θα είναι κατασκευασμένοι με βάση την τεχνολογία των 10nm. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά στον τομέα της απόδοσης, καθώς σύμφωνα με την Intel θα προσφέρουν σημαντικά καλύτερη απόδοση, σε σύγκριση με την τωρινή γενιά CPU. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα όσα ισχυρίζεται η Intel, οι Tiger Lake θα είναι 20% πιο γρήγοροι για καθημερινά tasks παραγωγικότητας, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν διπλάσια καλύτερη απόδοση στο game streaming, ενώ μάλιστα θα είναι και 2.7 φορές πιο γρήγοροι στον τομέα του content creation. Παράλληλα, η συχνότητα ρολογιού τους θα φτάνει στα 4.8GHz σε σύγκριση με τα 4GHz που φτάνουν τα μοντέλα της τωρινής γενιάς.

    Εάν τώρα το gaming κυλάει στο… αίμα σας, η Intel αναφέρει ότι οι Tiger Lake θα διαθέτουν το ενσωματωμένο dedicated graphics chipset, Intel Xe, το οποίο προσφέρει 96 CUs και συχνότητα ρολογιού στα 1.35GHz, ενώ παράλληλα οι νέες CPU θα υποστηρίζουν τα πρότυπα Thunterbolt και Wi-Fi 6. Τέλος, οι Tiger Lake θα παρέχουν στους χρήστες και καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά. Όπως έγινε γνωστό οι νέοι Intel Core θα φιλοξενηθούν στα laptops των Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI και Razer. Για να δούμε τι θα δούμε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles