21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Intel παρουσίασε τον “υπερτούμπανο” δεκαπύρηνο Core i7, ο οποίος (ναι, σωστά μαντέψατε) στοιχίζει μία μικρή περιουσία!

    Οι Extreme Editions των επεξεργαστών της Intel προορίζονται για ένα συγκεκριμένο κομμάτι καταναλωτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ικανοποιήσουν τις “high-end” ορέξεις τους. Στο πλαίσιο της Computex 2016, η Intel αποφάσισε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στον χώρο του computing με την ανακοίνωση του απίστευτα γρήγορου Core i7 6950X Extreme Edition. Η συγκεκριμένη πρόταση που προξενεί ιλίγγους έρχεται με 10 επεξεργαστικούς πυρήνες, οι οποίοι φυσικά υποστηρίζουν τεχνολογία Hyperthreading, προσφέροντας στα χέρια του χρήστη ένα μικρό εργοστάσιο για multitasking και “τρέξιμο” απαιτητικών εφαρμογών.

    Intel Core i7 decacore 2

    O Core i7 Extreme Edition που ανακοινώθηκε στην Computex μπορεί να στοιχίζει 1.723$ (αυτό σίγουρα πρέπει να πόνεσε), αλλά είναι με διαφορά ο κορυφαίος των κορυφαίων! Πέραν των δέκα πυρήνων (είναι ο πρώτος στο είδος του), ο απίστευτα ισχυρός i7 έρχεται με 25MB μνήμη cache (25% περισσότερη από τη προηγούμενη γενιά i7 EE), ενώ μάλιστα είναι ο πρώτος που υποστηρίζει μνήμες τύπου DDR4-2400 και έρχεται με τη λειτουργία Turbo Boost Max 3.0 που μπορεί να εκτινάξει ακόμη περισσότερο την απόδοση του ακόμη και κατά 15% παραπάνω από το κανονικό. Φυσικά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα Extreme Edition chipset αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μπορείτε να “ταράξετε” τον δεκαπυρήνο Core i7 στο overclocking! Αν και η υπερβολικά υψηλή τιμή του, καθιστά την συγκεκριμένη Extreme Εdition, όνειρο θερινή νυκτός για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο δεν να αποτελεί ένα μοναδικό επίτευγμα της τεχνολογίας των υπολογιστών και της Intel!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles