20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Intel θέλει να αντικαταστήσει την κλασική υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών με USB-Type C

    Η κλασική υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών είναι από τους “γερόλυκους” του τεχνολογικού μας κόσμου, καθώς μας συντροφεύει από την εποχή των MP3 players, στα smartphones, τα laptop μας, αλλά και σε άλλες portable (ή και όχι) συσκευές. Τώρα, η Intel θέλει να αντικαταστήσει αυτή την παραδοσιακή υποδοχή με μία νέα που βασίζεται στο USB-Type C. Για το σκοπό αυτό, συνεργάζεται με την κινεζική Le Eco η οποία μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα τρία κινητά χωρίς θύρα 3,5 χιλιοστών, έτσι σε developer forum στην Shenzhen παρουσίασε την πρότασή της να “αφαιρέσει το 3.5mm audio jack” από τις φορητές συσκευές, αναπτύσσοντας το USB Type-C Digital Audio standard.

    usb-c_audio

    Ποιο είναι το πρόβλημα ωστόσο της υπάρχουσας υποδοχής ακουστικών και υπάρχουν σκέψεις να αλλάξει; Η απάντηση είναι πως πρόκειται για μία αναλογική θύρα που εξυπηρετεί μόνο ένα σκοπό και ενσωματώνεται συσκευές που κάνουν πολλά περισσότερα.

    Η νέα θύρα θα προσφέρει φυσικά ψηφιακό ήχο ενώ μπορεί να έχει επιπλέον δυνατότητες, καθώς σε συνεργασία με συμβατά ακουστικά θα μπορεί να λειτουργεί και ως tracker δεδομένων υγείας, μπαίνοντας σε μία αναπτυσσόμενη αγορά αυτή του fitness tracking.

    Κι ενώ εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι το iPhone 7 δε θα έχει headphone jack, η Le Eco κυκλοφορεί τις συσκευές που είδαμε με USB Type-C only audio, ενώ και η JBL έχει διαθέσει ένα ζευγάρι noise-cancelling USB-C headphones, το γεγονός ότι η Intel αναπτύσσει νέα specifications για το USB-TypeC audio, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που περιμένουμε την εξέλιξή της.

    usb-c_audio_1

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles