16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τη Ρωσία στις εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων

    Για πρώτη φορά, η Ρωσία χάνει την ηγετική θέση που κατέχει στον αριθμό εκτοξεύσεων διαστημοπλοίων, με την Κίνα και τις ΗΠΑ να έχουν πραγματοποιήσει από τη μεριά τους περισσότερες μέσα στο 2016. Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Alexander Ivanov από τη Roscosmos, τη ρωσική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση και τη διεξαγωγή του διαστημικού προγράμματος της χώρας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Κοσμοναυτική του 21ου αιώνα».

    ektoxefsis

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Moscow Times», η Ρωσία αναμένεται να ολοκληρώσει το 2017 με μόλις 18 εκτοξεύσεις σε σύγκριση με τις 19 της Κίνας και τις 20 των ΗΠΑ. Η από κοινού συμφωνία των Lockheed Martin Space Systems και των Boeing Defense, Space & Security (United Launch Alliance) που υπογράφηκε το 2006 και έχει σαν στόχο να παρέχει υπηρεσίες εκτόξευσης στην αμερικανική κυβέρνηση θα υποβοηθήσει στη πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ από πλευράς αριθμού εκτοξεύσεων, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται στις 12 μέχρι το τέλος του έτους. Η κατάσταση θα διευκολυνθεί και από την SpaceX, όταν επιστρέψει και αυτή στις πτήσεις, μετά τα πρόσφατα ατυχήματα.

    Ο ρωσικός τύπος αναφέρει ότι η μείωση των εκτοξεύσεων και των διαστημικών πτήσεων αποτελεί ένα συνονθύλευμα αιτιών. Οι κυριότερες από αυτές αφορούν στους μειωμένους προϋπολογισμούς της κεντρικής κυβέρνησης για το διαστημικό πρόγραμμα, τον έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η SpaceX και τα προβλήματα με το μέχρι τώρα αξιόπιστο σύστημα εκτόξευσης Proton.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles