16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Ιταλία στοχεύει να θέσει το δίκτυο της Telecom Italia υπό κρατικό έλεγχο

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, Adolfo Urso, η νέα κυβέρνηση της χώρας θέλει να θέσει το δίκτυο της Telecom Italia υπό κρατικό έλεγχο, για να επιταχύνει την ψηφιοποίηση της εγχώριας οικονομίας.

    «Χρειαζόμαστε το δίκτυο να είναι υπό δημόσιο έλεγχο», είπε ο Urso σε επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, αποκαλώντας την ιδιωτικοποίηση του πρώην μονοπωλίου το το 1997, «λάθος».

    Τα σχόλια πραγματοποιήθηκαν καθώς η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεση της για το πώς να συνδυάσει το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της TIM με αυτό της μικρότερης Open Fiber, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού ευρυζωνικού δικτύου.

    Μια πιθανότητα είναι το λεγόμενο έργο «Minerva», το οποίο θα περιλαμβάνει μια προσφορά εξαγοράς της TIM από την κρατική Cassa Depositi e Prestiti (CDP), η οποία ελέγχει την Open Fiber.

    Ένα εναλλακτικό σχέδιο, που υποστηρίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TIM, Pietro Labriola, αποτελεί η πραγματοποίηση ενός spin-off του δικτύου της εταιρείας και μια συγχώνευση με την Open Fiber, μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας με την CDP.

    «Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να έχουμε ένα δίκτυο ελεγχόμενο από το κράτος» και θα αποφασιστεί «με μία φωνή» πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δήλωσε ο Urso στο περιθώριο της διάσκεψης.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομίας Giancarlo Giorgetti ζήτησε προσοχή σε σχέδιο με το σχέδιο «Minerva», λέγοντας ότι αποτελεί κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς εντός της ιταλικής κυβέρνησης.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles