21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Konami δημιούργησε το απόλυτο προσθετικό χέρι για έναν video gamer!

    Όταν ο video gamer James White έχασε το αριστερό του χέρι σε ένα αποτρόπαιο σιδηροδρομικό ατύχημα πριν από κάποια χρόνια στο Λονδίνο, η εταιρία παραγωγής video game, Konami, δημιούργησε μια ομάδα με υπεύθυνους μηχανικούς ρομποτικής για να του φτιάξουν ένα καινοτόμο, μοναδικό προσθετικό. Τον Νοέμβριο του 2015, η Konami και η σχεδιάστρια Sophie De Oliviera Barata προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα χέρι παρόμοιο με το προσθετικό που φοράει ο πρωταγωνιστής στο Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Αφού πέρασαν τους τελευταίους έξι μήνες εργαζόμενοι πάνω στο project, το προσθετικό χέρι του James White ολοκληρώθηκε –και είναι ακόμα πιο εξωφρενικό από ότι πίστευαν αρχικά.

    σφγ

    Φορεμένο πρόσφατα στο studio του Barata για την φωτογράφιση, το προσθετικό του James White συνδέεται κατευθείαν στα εναπομείναντα νεύρα και μύες του ώμου του, και ελέγχει ένα αρθρωτό πλαστικό χέρι εγκατεστημένο στην άκρη του χεριού. Όπως και τα περισσότερα προσθετικά, αισθητήρες συνδεδεμένοι στο δέρμα γύρω από τον ώμο, ανιχνεύουν κινήσεις και στέλνουν τις κατάλληλες κινήσεις μέσω του χεριού. Μπορεί να μοιάζει με ένα κοινό προσθετικό χέρι, όμως οι προδιαγραφές του είναι που το κάνουν ξεχωριστό.

    Σχεδιασμένο και εγκατεστημένο από την εταιρία Open Bionics, το προσθετικό χέρι του James White περιλαμβάνει φακό, ενσωματωμένη θύρα USB στον καρπό για φόρτιση, laser φακό, ψηφιακό ρολόι, και το καλύτερο απ’ όλα: ένα πλήρως λειτουργικό drone!

    Ανεπτυγμένο σε συνδυασμό με το Phantom Limb project της Konami, όλοι ελπίζουν πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα δώσει τελικά την έγκριση χρήσης του χεριού κι από άλλους ακρωτηριασμένους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.  Ζυγίζοντας συνολικά 4,5 κιλά, δεν μπορείς να πεις ότι το χέρι του James White είναι ελαφρύ, σε σχέση κιόλας με τα κλασσικά προσθετικά, όμως τον James White δεν το πειράζει αυτό. Προς το παρόν, το χέρι το συγκρατούν ιμάντες, το επόμενο όμως βήμα είναι να στηρίζεται με εμφυτεύματα τιτανίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles