18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Κυπριακή ομάδα στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της NASA

    cyprus nasa competition

    Στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της ΝΑΣΑ (International Space Apps Challenge) πέρασε η κυπριακή ομάδα Nestfold, και διεκδικεί τη θέση της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, στην κατηγορία της «Λαϊκής Ψηφοφορίας». Η επιτυχία της κυπριακής ομάδας αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς είναι η μοναδική από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέρασε στον τελικό. Την νικητήρια πεντάδα συμπληρώνουν, μια ομάδα από την Ινδία, δύο από την Μπαγκλαντές και μια από το Κόσοβο.

    Κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), που είχε και την ευθύνη του διαγωνισμού, ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Δανός, υπογράμμισε τη σημασία της επιτυχίας της κυπριακής ομάδας, που κλήθηκε να ανταγωνισθεί χώρες του ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων, όπως η Ινδία, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος «έχει και τα μυαλά και το πείσμα και μπορεί». Ο κ. Δανός είπε ακόμα ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν σε ύψη που δεν ξαναδοκίμασαν και κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει την κυπριακή ομάδα και να την ψηφίσει.

    Τη σημασία της κυπριακής επιτυχίας τόνισε επίσης και ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Sat και ένας εκ των κριτών του τοπικού διαγωνισμού, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει καμιά άλλη χώρα για τα επιστημονικά μυαλά που διαθέτει και αυτό φαίνεται από τη διεθνή επιτυχία που είχαν μέχρι σήμερα οι κυπριακές ομάδες που είχαν επιλεγεί.

    Ο επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, κ. Χρίστος Χρίστου, μιλώντας στο πλαίσιο την διάσκεψης τύπου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος και επεσήμαινε ότι ανοίγουν δρόμους σε νέους ερευνητές, δημιουργούν ευκαιρίες για προσέλκυση ξένων επενδυτών για ερευνητικά προγράμματα και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας. Γι’ αυτό, σημείωσε, η Cyta, στήριξε το διαγωνισμό Space Apps 2017, ως στρατηγικός εταίρος και κύριος υποστηρικτής του.

    Τέλος, εκ μέρους της Nestfold, ο κ. Wael Al Masvi κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την κυπριακή ομάδα, έτσι ώστε να βοηθήσει να διεκδικήσει την πρωτιά, ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες στις ιστοσελίδες www.nestfold.com και www.facebook.com/NestFold/.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles