20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η κυβέρνηση Biden λέει ότι Apple & Google «καταπνίγουν τον ανταγωνισμό»

    Η αμερικανική κυβέρνηση του Joe Biden έβαλε στο στόχαστρο την Apple και την Google σε σχέση με τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών (app stores) που διαχειρίζονται, αναφέροντας ότι «καταπνίγουν τον ανταγωνισμό». Το πόρισμα περιέχεται σε έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος συγκάλεσε το συμβούλιο ανταγωνισμού για ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειες προώθησης του ανταγωνισμού και μείωσης των τιμών. «Με έχετε ακούσει να λέω ότι ο καπιταλισμός χωρίς ανταγωνισμό δεν είναι καπιταλισμός», είπε την Τετάρτη, πριν συγκαλέσει τη συνάντηση. «Είναι απλώς εκμετάλλευση».

    Η έκθεση του National Telecommunications and Information Administration τονίζει ότι το τρέχον μοντέλο -όπου κυριαρχούν η Apple και η Google- είναι «επιβλαβές για τους καταναλωτές και τους developers», καθώς διογκώνει τις τιμές και μειώνει την καινοτομία. Οι εταιρείες έχουν μια ασφυκτική θέση στην αγορά που καταπνίγει τον ανταγωνισμό, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Άλλωστε, σε ένα άρθρο του στη Wall Street Journal τον Ιανουάριο, ο Biden κάλεσε τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να «χαλιναγωγήσουν» τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. «Όταν οι τεχνολογικές πλατφόρμες γίνονται αρκετά μεγάλες, πολλοί βρίσκουν τρόπους να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα, αποκλείοντας ή προκαλώντας μειονεκτήματα για τους ανταγωνιστές – ή χρεώνοντας τους ανταγωνιστές μια περιουσία για να πουλήσουν στην πλατφόρμα τους». «Το όραμά μου για την οικονομία μας είναι ένα όραμα στο οποίο όλοι μπορούν να ανταγωνίζονται με ίσους όρους, με τις μεγαλύτερες εταιρείες».

    Η έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου αναφέρει ότι «είναι πιθανώς απαραίτητη νέα νομοθεσία και πρόσθετες αντιμονοπωλιακές ενέργειες» για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο οικοσύστημα των εφαρμογών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles