12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Lenovo παρουσίασε το ThinkCentre Nano, το μικρότερο, ολοκληρωμένο υπολογιστή στον κόσμο

    Η Lenovo, στο πλαίσιο του Lenovo Accelerate & Transform 3.0 event που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, παρουσίασε το ThinkCentre Nano, το μικρό, ολοκληρωμένο υπολογιστή στον κόσμο για desktop χρήση.

    Έχει όγκο μόλις 0,35 λίτρων με διαστάσεις 179x88x32 mm και ζυγίζει 505 gr, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά οπουδήποτε σε ένα γραφείο ή εργασιακό χώρο και συνδυάζεται με εξωτερικά docks μέσω USB Type-C θύρας (USB 3.1 Gen2, για τροφοδοσία ή σύνδεση με οθόνη), ενώ διαθέτει και μια USB 3.1 Gen 2 Type-A θύρα, μια Displayport 1.2, μια Ethernet και μια DC-in (65W adaptor).

    Είναι ανθεκτικό σε δυσμενείς συνθήκες σύμφωνα με το MIL-810G πρότυπο, έτσι μπορεί να «επιβιώσει» από αρκετά σενάρια που θα αποδεικνύονταν καταστραφορικά σε άλλη περίπτωση, όπως πτώσεις, έκθεση σε σκόνη και υγρασία, κραδασμούς κ.λπ. Μπορεί, επίσης, να τοποθετηθεί πίσω από μια οθόνη ώστε να μη καταλαμβάνει καθόλου χώρο στο γραφείο, όντας συμβατό με το Tiny-In-One της Lenovo, ενώ είναι 65% μικρότερο από τον προκάτοχό του, το ThinkCentre Tiny.

    Στο εσωτερικό του μπορούμε να βρούμε επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel (Core i3/i5/i7 ή Core vPro i5/i7), έως 16GB DDR4 RAM και έως 2 x 512GB PCIe SSDs, με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro, Home ή IoT LTSC (Spb). Το ThinkCentre Nano καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες, αντίστοιχες λύσεις και διαθέτει υποδοχή επέκτασης για M.2 WiFi/Bluetooth module, ενώ μπορεί να συνδεθεί με έως και 2 διαφορετικές οθόνες. Διαθέτει, επίσης, το TPM 2.0 chip που εξασφαλίζει τα δεδομένα μέσω κρυπτογράφησης αλλά και το κλασικό Kensington Lock.Τέλος, καλύπτεται από 1 χρόνο εγγύησης καλής λειτουργίας που μπορεί να επεκταθεί έως τα 3 χρόνια αλλά και από μικρές ζημιές (όπως έκθεση σε μικρή ποσότητα υγρών, πτώσεις κ.λπ.) χάρη στο Accidental Damage Protection της Lenovo.

    Μαζί με το ThinkCentre Nano παρουσιάστηκε και μια ειδική έκδοσή του, το ThinkCentre Nano IoT, το οποίο είναι σχεδιασμένο για βιομηχανικά περιβάλλοντα και ακόμα πιο απαιτητικές συνθήκες. Έχει fanless σχεδιασμό με παθητικό σύστημα ψύξης που αποτελεί και το πάνω μέρος του, ουσιαστικά, έχει όγκο 0,55 λίτρων και διαστάσεεις 179x88x34,5 mm με βάρος 750 gr, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες 0-50 βαθμών Κελσίου. Έρχεται με Intel Core i3/Celeron επεξεργαστές (8ης γενιάς), έως 8GB DDR4 RAM και έως 1 x 512GB M.2 PCIe SSD, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις δυνατότητες συνδεσιμότητάς του, για να ανταπεξέλθει σε IoT χρήσεις. Έτσι, πλέον των προαναφερθέντων δυνατοτήτων του «απλού» Nano, στο Nano IoT βρίσκουμε 2 x RS232 σειριακές θύρες, ακόμα μια USB Type-C στο εμπρός μέρος, όπως και ακόμα δύο USB 3.1 Type-A, αλλά και υποδοχές επέκτασης (2 x M.2 PCIe SSD, 2 x M.2 WiFi/Bluetooth, 1 x M.2 4G/LTE, 1 x LoRA (via USB I/F).

    Τα Lenovo ThinkCentre Nano και Nano IoT θα είναι διαθέσιμα από τον Αύγουστο του 2019 με τιμές που θα ξεκινούν από τα $639 και $539 αντίστοιχα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles