21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η μάχη ενάντια στα καρτέλ ναρκωτικών. Από την πραγματικότητα στο… Wildlands!

    Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Στην αρχή «εθιστήκαμε» με το Breaking Bad. Μετά ήρθε το Narcos. Μετά ήρθαν αμέτρητες εργατοώρες αναζήτησης για τη ζωή στα καρτέλ και ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για το τι ακριβώς συμβαίνει στις ξεχασμένες χώρες της λατινικής Αμερικής. Πλέον εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν για τον βρώμικο κόσμο των καρτέλ, ακριβώς επειδή η διακίνηση ναρκωτικών αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις κοινωνίες. Το έχεις δει μπροστά σου, στην καθημερινότητα σού και με την άνθιση της τέχνης για το συγκεκριμένο θέμα το είδες και στην οθόνη σου…  

    wildlands-4

    Στον βρώμικο κόσμο των καρτέλ…

    Γενικά, όταν μιλάμε για ναρκωτικά, υπάρχουν τρία μεγάλα κεφάλαια: Η παραγωγή, η διακίνηση και η χρήση. Η παραγωγή είναι αρκετά «straight-forward» διαδικασία, μικρά κεφάλια των καρτέλ που δουλεύουν σε συνθήκες τριτοκοσμικού εργοστασίου. Αν αναρωτιέσαι γιατί κάποιος θα έπαιζε το κεφάλι του για να μπλεχτεί στον βρώμικο κόσμο των καρτέλ, μπορείς να σκεφτείς ότι οι συνθήκες ζωής σε μέρη που υπάρχουν τέτοια εργαστήρια αφαιρούν κάθε λογική επιλογή από τον άνθρωπο. Όταν σχεδόν ο μισός πληθυσμός μιας χώρας ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πέρα από το εύκολο χρήμα της παρανομίας. Οι εργάτες, λοιπόν, απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν, επιλέγοντας το δρόμο των ναρκωτικών. Τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής βρίσκονται στην Κολομβία, τη Βολιβία, το Περού και κάποιες χώρες της Ασίας.

    wildlands-5

    Περνάμε στο κομμάτι της διακίνησης. Η διακίνηση είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, με τα μεγάλα κεφάλια να διοικούν τεράστιες οργανώσεις. Εώς και 43.000.000.000€ είναι το κέρδος της διακίνησης ετησίως, με την κοκαΐνη να ακολουθεί απειλητικά την κάνναβη σε δημοφιλία. Τα μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών μπορούν να ελέγξουν την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή μίας χώρας. Ας αρχίσουμε με το θρυλικό Guadalajara cartel με βάση το Μεξικό, όπου ο “Νονός” (ή πιο σωστά, Miguel Ángel Félix Gallardo) ήλεγχε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τη διακίνηση στο Μεξικό και τα Βορειοαμερικανικά σύνορα στη διάρκεια των 80s. Από τη σύλληψη του Νονού και ύστερα (στη δεκαετία του 90) το καρτέλ Guadalajara διασπάστηκε στα καρτέλ Sinoloa και Tijuana, τα οποία μέχρι σήμερα βγάζουν δισεκατομμύρια, παρέα με το Gulf cartel που επίσης υπάρχει από τα 80s…

    Τα κολομβιανά καρτέλ είναι από τα πιο γνωστά και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία του εγκλήματος, κυρίως μετά τη δημοσιότητα που απέκτησε η βιογραφία του Pablo Escobar (Pablo Emilio Escobar Gaviria για τους πιο narcos-όβιους). Μιλάω για τα καρτέλ Cali και Medellín, τα οποία άνθισαν στις περιοχές αυτές. Το καρτέλ Cali ήταν ο ανταγωνιστής του Medellin, από το οποίο αποκόπηκε κατά τα τέλη των 70s. Το τέλος αυτού ήρθε κατά τα τέλη των 90s.

    wildlands-3

    Το Medellin καρτέλ είναι ίσως ο βασιλιάς για μας τους geek-ουλες. Θρυλικός Pablo Escobar, αδέρφια Ochoa, Carlos Lehder, o “Μεξικανός” Gacha… τα ονόματα σου λένε πολλά, εάν ανήκεις στους fans του πολυσυζητημένου Narcos; Το πιο γνωστό κύκλωμα διακίνησης όλων των εποχών, ίσως, το καρτέλ Medellin κατάφερε να είναι από τις πρώτες μεγάλες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Ασχολήθηκαν με την κοκαΐνη όσο αυτή ακόμα ήταν σχετικά άγνωστη στο δυτικό πολιτισμό, και ανταμείφθηκαν πλούσια.

    Σεξ, δολοφονίες, ναρκωτικά, προδοσίες, σκληρός εθισμός είτε μιλάμε για κοκαΐνη, γυναίκες ή αδρεναλίνη. Αυτά εμπλέκει η διακίνηση, η οποία παρασέρνει μαζί της τη ζήτηση. Η ζήτηση βρίσκεται γύρω σου, δεν είναι στη μακρινή Κολομβία. Οι ιστορίες των ναρκοβαρώνων είναι απίστευτα ενδιαφέρουσες, είτε μιλάμε για το μύθο Escobar, είτε για τον πολύ πιο πρωτότυπο (και το ίδιο hardcore) Walter White. Η πλευρά, όμως, που οι γνωστές σειρές δε δείχνουν είναι η πλευρά των χρηστών. Το σεξ, τα ανεξέλεγκτα πάρτι και η ξέφρενη ζωή μπορεί σε κάποιους να φαίνονται «γοητευτικά», αλλά το να σκέφτεσαι μόνο την επόμενη δόση σου και να μετατρέπεσαι  είναι μάλλον τραγικό. Αυτό είναι το αντίκτυπο αυτής της τεράστιας επιχείρησης που έχει προκαλέσει τόσους θανάτους που δε θέλω καν να αναλύσω αριθμούς και στατιστικές. Μιλάμε για χιλιάδες αδικοχαμένο κόσμο!

    H μάχη κατά των ναρκωτικών στο… Wildlands!

    Ευτυχώς, υπάρχουν άτομα που έχουν σκοπό της ζωής τους να καταπολεμήσουν αυτό το κύκλωμα. Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει διαφθορά, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν ένα κόσμο που δε μαστίζεται από τα ναρκωτικά. Η δουλειά της DEA και των πολιτικών είναι βρώμικη και δύσκολη, επικίνδυνη. Ευτυχώς, μπορείς να ζήσεις την αδρεναλίνη και τη γοητεία αυτή χωρίς να χρειαστεί να φας καμιά αδέσποτη σφαίρα στη σπλήνα, μιας και το Ghost Recon: Wildlands σε μεταφέρει στη Βολιβία του 2019, η οποία έχει ξεπέσει πια σε narco-state. Το παιχνίδι έχει βασιστεί στις πραγματικές ιστορίες των ψυχρών καρτέλ της Νότιας Αμερικής και εσύ μπορείς να δεις αυτή την πραγματικότητα από την πρώτη γραμμή, ως μέλος των Ghosts, μιας ελίτ ομάδας καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών. Αν είχες ποτέ όνειρο να πάρεις τη θέση του αυστηρού Steve Murphy ή του γοητευτικού Javier Peña που παρακολουθούμε στο Narcos, τότε το Wildlands σου δίνει την ευκαιρία σου…

    Ghost Recon Wildlands Advertorial (3)

    Το 1985 το καρτέλ Guadalajara εκτέλεσε τον Enrique S. «Kiki» Camarena Salazar, αφού τον βασάνισε ενδελεχώς. Αυτή η ψυχρή δολοφονία μεταφέρεται κατά κάποιο τρόπο στον ρεαλιστικό κόσμο του Wildlands, όπου ο Ricardo «Ricky» Sandoval, επίσης πράκτορας της DEA, δολοφονείται από το καρτέλ Santa Blanca (το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά των μεγάλων μεξικανικών και κολομβιανών καρτέλ, με όλη τη σκληρότητα και την ψυχρή προσήλωση στη διακίνηση που έχουμε δει μέχρι τώρα). Πρόσωπα όπως ο Rodrigo Lara, ο César Gaviria και ο Felipe Calderón που είδαμε στο Narcos, οι οποίοι πολέμησαν με νύχια και με δόντια για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα τους, γίνονται πρότυπα για την ομάδα σου και για σένα τον ίδιο.

    Ghost Recon Wildlands Advertorial (2)

    Εσύ, βέβαια, δε πολεμάς τα καρτέλ από πολιτικά τραπέζια. Εσύ μπαίνεις στη μάχη “με τα μπούνια” και είναι στο χέρι σου να φτιάξεις διασυνδέσεις και να γονατίσεις το καρτέλ χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα γρήγορα αντανακλαστικά σου αλλά και την προσεκτική σκέψη. Ο κόσμος του Wildlands είναι μεγάλος, τα όπλα είναι αυτά που έχουμε και σήμερα, οι μέρες και οι νύχτες περνούν γρήγορα και συχνά βίαια. Όπου κι αν πας, σκοπός είναι να είσαι πιο έξυπνος από τους αντιπάλους σου και πιο σκληρός με αυτούς από ό,τι αυτοί με εσένα. Όλα τα υπόλοιπα μέσα στο Ghost Recon: Wildlands βρίσκονται στο χέρι σου. Έχεις την ελευθερία να σώσεις τον κόσμο με το δικό σου τρόπο! 

    Ghost Recon Wildlands Advertorial (4)

    Η πραγματικότητα και η δράση ενός μοναδικού στη σύλληψη και στην εκτέλεση tactical shooter έχουν ενωθεί και σε περιμένουν. Πώς νιώθεις, λοιπόν; Είσαι έτοιμος να μπεις σε αυτή τη βαθιά διεφθαρμένη, μελλοντική Βολιβία, στην οποία το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να σταματήσεις τα βίαια και σκληρά καρτέλ πριν σε σταματήσουν αυτά; Εάν απάντησες καταφατικά στην προηγούμενη ερώτηση, ετοιμάσου λοιπόν να βουτήξεις σε έναν εξαιρετικά βίαιο κόσμο, όπου η ανομία ζει και βασιλεύει και να βιώσεις μία πραγματικά αλησμόνητη gaming εμπειρία. Get ready it will be a bumpy ride… 

    To Ghost Recon: Wildlands κυκλοφορεί από την CD Media για PC, Xbox One και PlayStation 4. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles