15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Mastercard φέρνει το Google Pay στην Ελλάδα και σε περισσότερες χώρες στην Ευρώπη

    H Mastercard προσφέρει τη λύση Google Pay σε κατόχους καρτών της, σε ακόμα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η καινοτόμα λύση πληρωμών είναι πλέον διαθέσιμη στις Αυστρία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λεττονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

    Μέσω του Google Pay,  οι κάτοχοι mobile συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς πληρωμές online και ανέπαφα σε φυσικά καταστήματα, μέσω της συσκευής τους.

    Η Mastercard θα παρέχει τη νέα αυτή λύση, σε συνεργασία με μία σειρά από τραπεζικούς οργανισμούς και fintech εταιρείες ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Paynetics, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania και Viva Wallet στην Ελλάδα. Η παροχή της λύσης Google Pay στις νέες αυτές αγορές, αποτελεί παράδειγμα της συνεχούς δέσμευσης της Mastercard για την συνεχή διευκόλυνση και υποστήριξη της καθημερινότητας των καταναλωτών.

    Η έλευση της πανδημίας, αύξησε τις ανέπαφες συναλλαγές κατά 80% ανά την Ευρώπη, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν όλο και λιγότερο τα μετρητά στις πληρωμές τους, υιοθετώντας τις ανέπαφες ως μία ασφαλή, εύκολη και γρήγορη μέθοδο πληρωμών – μία τάση που αναμένεται να συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον.

    Ο κ. Milan Gauder, Executive Vice President of Product and Innovation, Europe στη Mastercard δήλωσε σχετικά: «Η παροχή καινοτομίας και επιλογών στις πληρωμές, αποτελεί ένα σημαντικό μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας των καταναλωτών. Με την υγεία να είναι πλέον η κορυφαία προτεραιότητα για τους περισσότερους, συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις για ανέπαφες συναλλαγές. Από σήμερα προσφέρουμε στους καταναλωτές ακόμα μία εναλλακτική λύση πληρωμών, έτσι ώστε να επιλέξουν αυτή που καλύπτει την ανάγκη τους για ασφαλείς και άνετες πληρωμές, τη στιγμή που χρειάζεται. Για τον λόγο αυτό, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Google, προσφέροντας στους καταναλωτές άνεση, ταχύτητα και ηρεμία».

    Η κ. Florence Diss, Head of Payments Partnerships, Google, συμπλήρωσε: «Περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές επιθυμούν να χρησιμοποιούν απλές και ασφαλείς λύσεις για πληρωμές στο διαδίκτυο και ανέπαφα στα φυσικά καταστήματα. Χάρη στη στενή συνεργασία μας με τη Mastercard, οι κάτοχοι καρτών των συμμετεχόντων συνεργατών σε 10 νέες ευρωπαϊκές χώρες, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το Google Pay μέσω των αντίστοιχων mobile τραπεζικών εφαρμογών. Ελπίζουμε ότι όλοι θα απολαύσουν τα οφέλη που προσφέρονται μέσα από τη χρήση της Android συσκευής τους, πληρώνοντας σε εκατομμύρια σημεία σε όλο τον κόσμο».

    Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Google Pay, γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα από την εκάστοτε τραπεζική εφαμογή (στην περίπτωση της Ελλάδας, της εφαρμογής Viva Wallet), μέσω της επιλογής ‘Add to Google Pay’. Σε συνέχεια της επιλογής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τη Mastercard® κάρτα τους απευθείας μέσω της Android συσκευής τους, χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοιχτή η τραπεζική εφαρμογή ή η εφαρμογή Google Pay.

    Εντάσσοντας την κάρτα τους στο Google Pay, οι χρήστες απολαμβάνουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια στις συναλλαγές τους, μέσα από την τεχνολογία “tokenization” της Mastercard, καθώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν κρυπτογραφημένο αριθμό για κάθε κάρτα. Μέσω της τεχνολογίας αυτής, ο αριθμός της κάρτας δεν κοινοποιείται στους εμπόρους, ενώ την ίδια στιγμή, καταναλωτές και έμποροι, απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και την ασφάλεια που προσφέρουν οι συναλλαγές με κάρτες Mastercard®.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles