22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Mastercard βάζει τέλος στα PIN: Αυτή είναι η νέα κάρτα με σαρωτή αποτυπωμάτων

    Από την κάρτα που έπρεπε ο πωλητής να την περάσει από το μηχάνημα για να διαβάσει την ταινία, περάσαμε στην κάρτα με chip & PIN, με τα πιστωτικά ιδρύματα να επιχειρούν να μας μυήσουν στην ασφάλεια που προσέφερε ο νέος τύπος καρτών. Η επόμενη επανάσταση στο χώρο είναι οι κάρτες με σαρωτές αποτυπωμάτων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη “εφεύρεση” της Mastercard, που στόχο έχει να ελαχιστοποιήσει τις απάτες, που ανθίζουν στις μέρες μας.

    mastercard-fingerprint-01

    Η κάρτα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα ο οποίος είναι ενσωματωμένος μέσα στο πλαστικό της κάρτας, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκρίνουν μια συναλλαγή με το σαρωτή και όχι με το PIN ή την υπογραφή τους. Η Mastercard επιπροσθέτως αναφέρει ότι αυτός ο νέος τύπος κάρτας θα είναι συμβατός με τα ήδη υπάρχοντα τερματικά αποδοχής καρτών chip & PIN και δε θα χρειάζεται οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις να προμηθευτούν νέο υλικό. Τα παλαιότερα όμως τερματικά που διάβαζαν μόνο τη μαγνητική ταινία δε θα είναι συμβατά.

    Ο επικεφαλής ασφαλείας Ajay Bhalla, από τη Mastercard, ανέφερε ότι οι νέες κάρτες προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια, καθώς ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου ή να το αναπαράγεις με κάποιον τρόπο. Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει το ZDnet, δεν είναι απόλυτα αληθές. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν, όπως έχουν δείξει πρόσφατες περιπτώσεις. Το iPhone 5S, η πρώτη συσκευή που έρχονταν με τέτοιου είδους σαρωτή, παραβιάστηκε μετά από μερικές ημέρες από την κυκλοφορία του smartphone, ενώ και ο σαρωτής του Galaxy S5 παραβιάστηκε από ερευνητές.

    Προς το παρόν, δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο, πώς μια τέτοια κάρτα θα αποτρέψει την απάτη και θα παρέχει περισσότερη ασφάλεια όπως υπόσχεται η Mastercard. Η ίδια προσθέτει ότι η χρήση της θα επεκταθεί στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού στους επόμενους μήνες, ενώ η παγκόσμια διάθεσή της θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles