16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft εγκαταλείπει το Project Astoria, εργαλείο για το porting Android εφαρμογών στα Windows 10 Mobile

    Δεν είχαμε εδώ και καιρό ιδιαίτερα νέα από το Project Astoria, την προσπάθεια της Microsoft για το porting εφαρμογών Android στα Windows 10 Mobile, και τώρα η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα ότι παραιτείται απ’ αυτή την προσπάθειά της.

    project-astoria-microsoft

    Από την αμερικανική εταιρεία σε επίσημο blog post σημειώνονται τα εξής:

    “Η Microsoft ανακοίνωσε το Windows Bridge for Android (Project “Astoria”) στο περασμένο Build Conference και κάποιοι από εσάς ρωτάτε για το πού βρίσκεται το project. Έχουμε λάβει πολλά σχόλια που σημειώνουν ότι το να έχουμε δύο Bridge τεχνολογίες για να μεταφέρουμε κώδικα από άλλα mobile operating systems στα Windows δεν ήταν κάτι απαραίτητο και η επιλογή ανάμεσά τους θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση.  Εξετάσαμε με προσοχή τα σχόλια και αποφασίσαμε ότι θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο Windows Bridge for iOS και θα το κάνουμε τη μοναδική επιλογή “γέφυρας” ώστε να φέρουμε mobile code σε Windows 10 συσκευές, περιλαμβάνοντας το Xbox και τα PCs. Για τους developers που ξόδεψαν χρόνο για να ερευνήσουν το Android Bridge, τους συνιστούμε να ρίξουν μία ματιά στο iOS Bridge και το Xamarin ως πολύ καλές λύσεις.”

    Ήταν μία θα λέγαμε… προβλέψιμη κίνηση, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγες μέρες η Microsoft είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να αποκτήσει την Xamarin, μία εταιρεία που εξειδικεύεται στη δημουργία εργαλείων για την ανάπτυξη λογισμικού για Android, iOS και Windows mobile με κοινό κώδικα. Έτσι, οι εφαρμογές που αναπτύσσονται με τα εργαλεία του Xamarin μπορούν εύκολα να γίνονται updating σε καθεμία από αυτές τις πλατφόρμες ώστε η διάθεσή τους ταυτόχρονα σε όλες να είναι πιο εύκολη.

    Παρόλο λοιπόν που το Project Astoria εγκαταλείπεται, βλέπουμε πως η Microsoft παραμένει στο cross-platform development game, το οποίο πιστεύει (και μάλλον έχει δίκιο) ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση… λύσης του προβλήματος που υπάρχει με την απουσία πολλών εφαρμογών από το app store της.

    Περισσότερες πληροφορίες για τη mobile πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία για το porting των εφαρμογών σε Windows 10 με τη βοήθεια του software της Xamarin θα μάθουμε πιθανότατα στο επόμενο Build conference σε ένα περίπου μήνα από σήμερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles