12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι έχει διαρρεύσει μέρος του πηγαίου κώδικα των Windows 10

    Ένα μέρος του πηγαίου κώδικα της Microsoft των Windows 10 φαίνεται ότι διέρρευσε στο Διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα. Αρχεία που αφορούν το Microsoft USB, τον αποθηκευτικό χώρο και τους Wi-Fi drivers δημοσιεύθηκαν στο Beta Archive. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τα Windows releases και η οποία τρέχει από ορισμένους ενθουσιώδεις χρήστες. Ζητά από τα μέλη να δωρίσουν χρήματα ή να συνεισφέρουν κάτι σχετικό με Windows. Ο πηγαίος κώδικας των Windows που διέρρευσε δημοσιεύθηκε σε FTP server του Beta Archive και αποτελεί μέρος του Shared Source Kit.

    windows-10-

    «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά τα αρχεία που διέρρευσαν αποτελούν μέρος του πηγαίου κώδικα του Shared Source Initiative και χρησιμοποιείται από OEMs και άλλους συνεργάτες», ανέφερε στο Theverge εκπρόσωπος της Microsoft. Το Windows 10 Mobile Adaption Kit, συμπεριλαμβανόταν και αυτό στο leak, όπως και μερικά Windows 10 Creators Update builds αλλά και ARM-based εκδόσεις των Windows 10. Ο ιδιοκτήτης του Beta Archive, Andrew Whyman, αποκάλυψε ότι ο πηγαίος κώδικας είχε μέγεθος μόλις 1.2GB και αφαιρέθηκε. Ο ίδιος εξηγεί ότι η απόφαση λήφθηκε από την ομάδα και δεν τους ανάγκασε η Microsoft να προβούν σε μια τέτοια κίνηση.

    Οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαρροή έρχονται δυο ημέρες μετά την σύλληψη δυο ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στους servers της Microsoft. Οι δυο άνδρες 22 και 25 ετών ενεπλάκησαν σε υπόθεση συλλογής εμπιστευτικών Windows 10 builds και τουλάχιστον ο ένας εκ των δυο είναι donator στο Beta Archive. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι συλλήψεις συνδέονται άμεσα με τις διαρροές, ωστόσο η Microsoft αναφέρει ότι υπήρχε διείσδυση στα συστήματά της, κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles