16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Tα bots είναι οι νέες εφαρμογές και η Microsoft τα φέρνει στο Skype και οπουδήποτε αλλού!

    Μπορεί το -AI powered- bot της Microsoft, το ρομπότ Tay, που λάνσαρε την προηγούμενη εβδομάδα στο Twitter, να αποσύρθηκε γρήγορα καθώς σπάμαρε τον κόσμο και εμφάνιζε ρατσιστική συμπεριφορά, όμως η αμερικανική εταιρεία δεν παραιτείται από την ανάπτυξη των bots, με την επανάστασή τους στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τώρα να ξεκινά. Χθες, στο keynote της πρώτης μέρας του Build 2016 Conference, ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Satya Nadella, παρουσίασε τα σχέδια της να φέρει τα bots σε “conversational platforms” όπως το Skype αλλά και άλλα εργαλεία επικοινωνίας όπως τα Slack, Outloook, Line κ.ά.

    svb

    Επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν πάνω στη σκηνή του Build αποκάλυψαν πώς τα bots, συμπεριλαμβάνοντας τη φωνητική βοηθό της Microsoft, Cortana, μπορούν να ανοίξουν ένα νέο δρόμο στο μέλλον των επικοινωνιών, της παραγωγικότητας και της αλληλεπίδρασης με επιχειρήσεις και brands.

    sdp

    Η ενσωμάτωση bots στο Skype ξεκινάει από σήμερα σε Windows, iOS και Android με την έκδοση να είναι preview, ενώ να σημειωθεί ότι διαθέσιμη είναι πλέον και η εφαρμογή Skype για το HoloLens χωρίς όμως bot integration.

    Αυτό είναι όμως μόνο ένα παράδειγμα από το μέλλον των bots και το όραμα της Microsoft γι’ αυτά. Η εταιρεία παρουσίασε μία “μεγαλύτερη ατζέντα”, με στόχο να βοηθήσει τους developers να δημιουργήσουν τα δικά τους bots για το Skype και αλλού, λανσάροντας το πρώτο Skype Bot SDK που επιτρέπει σε brands, επιχειρήσεις και third parties να δημιουργήσουν τα δικά τους bots που μπορούν να συνεργαστούν με το Skype. Δε θα είναι μάλιστα μόνο text bots, αλλά και audio ή video. Ένα παράδειγμα είναι τα Skype Video Bots, μία διαφορετική λογική για τις βιντεοκλήσεις, καθώς μπορείτε να καλέσετε ένα bot μέσω Skype σε ένα virtual περιβάλλον.

    Οι προοπτικές για τα bots δε σταματούν εδώ βέβαια, και, σύμφωνα με τον Satya Nadella τα bots είναι οι νέες εφαρμογές – κάνοντας το interaction με επιχειρήσεις και υπηρεσίες πιο εύκολο για χρήστες που σήμερα μπερδεύονται από τα πολλά apps που υπάρχουν εκεί έξω. Τα bots μιλούν σε εσάς, χρησιμοποιούν φυσική γλώσσα και είναι πιο εύκολο να τα κατανοήσετε.

    mbf

    O Nadella παρουσίασε το Microsoft Bot Framework που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν τα δικά τους intelligent bots που λειτουργούν παντού – text/SMS, Skype, Slack, Office 365 email κ.α.

    screen-shot-2016-03-30-at-1-29-17-pm

    Η αμερικανική εταιρεία επέδειξε επίσης ένα bot directory που δημιούργησε και μας δίνει μία εικόνα από τα λίγα bots που έχει δημιουργήσει μόνη της, όπως τα BuildBot, Bing News bot και Bing Image bot και Bing Music bot.

    android_botsearch_crop

    Τα Preview Bots είναι διαθέσιμα τώρα στις τελευταίες versions του Skype για Windows DesktopAndroid, iPhone and iPad. Τα Skype Developer Platform and bot creation tools βρίσκονται εδώ και το Microsoft Bot Framework εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles