19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft προσφέρει πιο αποτελεσματική προστασία από Ransomware στο Windows 10 Anniversary Update

    Τα «Ransomware» είναι ένα από τα πιο πρόσφατα είδη απειλών, τα οποία προσελκύουν συχνά όλο και αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεγκληματιών. Στόχος των συγκεκριμένων επιθέσεων είναι το οικονομικό όφελος σε βάρος του χρήστη, ενώ, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο αριθμός των απειλών αυτών έχει διπλασιαστεί. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι επιθέσεις είναι απλός: «Προσβάλλουν» τη συσκευή του χρήστη και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση του στο λειτουργικό της συσκευής και στα αρχεία της, εκτός αν καταβάλλει κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι διαφέρουν τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς την πολυπλοκότητα.

    ransomware

    Σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο επίσημο Blog των Windows, η Microsoft προσπαθεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο τo Anniversary Update των Windows 10 καταπολεμά τις διάφορες απειλές και, μάλιστα, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι προηγούμενες εκδόσεις του συγκεκριμένου λειτουργικού. Η ίδια τονίζει ότι 6 από τα 10 Ransomware χρησιμοποιούν τον browser για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους ή διάφορα plug-ins που σχετίζονται με αυτόν. Έτσι, ο Edge browser έρχεται με σαφείς βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα.

    Παράλληλα, έχει ενισχυθεί σημαντικά η δυνατότητα ανίχνευσης τέτοιου είδους απειλών και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας, με αποτέλεσμα το αποτελεσματικό blocking των επισυναπτόμενων στα emails, ransomware. Μέσω του Anniversary Update σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο antivirus που βρίσκεται ενσωματωμένο στο λειτουργικό, το Windows Defender. Οι χρόνοι ανίχνευσης των απειλών έχουν περιοριστεί σε δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπισή τους. Τέλος, η εταιρεία διέθεσε την υπηρεσία «Windows Defender Advanced Threat Protection» που μπορεί να συνδυαστεί με το «Office 365 Advanced Threat Protection», καθιστώντας έτσι ευκολότερο για τις εταιρείες να διερευνούν και να «απαντούν» σε επιθέσεις.

    Αυτές ήταν, σύμφωνα με τη Microsoft, οι αλλαγές που έφερε το Anniversary update σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια όλων των Windows 10 συσκευών. Η εταιρεία συστήνει τη συνεχή αναβάθμιση των συσκευών στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, όπως και των επιμέρους προγραμμάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles