21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft σκέφτεται να βάλει τον Snapdragon 800 στο νέο Surface RT!

    Οι φήμες θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζει νέες versions του tablet της, Surface RT, στις οποίες θα χρησιμοποιεί Snapdragon επεξεργαστές της Qualcomm, παράλληλα με τη χρήση NVIDIA Tegra chips σε κάποιες άλλες εκδόσεις. Αυτή η κίνηση εξετάζεται, προκειμένου η νέα έκδοση των tablets της εταιρείας να διαθέτει ολοκληρωμένη LTE υποστήριξη, αλλά και να γίνει πιο ανταγωνιστική σε προτάσεις όπως το iPad.

    surface

    Οι πωλήσεις του Surface RT δεν ικανοποίησαν με τη Microsoft να αποτυγχάνει να λαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι πλέον στην εταιρεία εργάζονται για τη βελτίωση τόσο του software όσο και του hardware της συσκευής, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική.

    Όσον αφορά το software, η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία της έκδοσης Windows RT 8.1 η οποία προσθέτει κάποιες εφαρμογές όπως το Outlook που κάνουν την πλατφόρμα ακόμη πιο φιλική ειδικά για το χρήστη που έχει αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις.

    Όσον αφορά το hardware τώρα, σκέψεις όπως η ενσωμάτωση του Snapdragon 800 της Qualcomm, που διαθέτει μάλιστα και ενσωματωμένο 4G chip, αναμένεται να “δυναμώσουν” την RT πρόταση της Microsoft, η οποία να σημειώσουμε ότι έως τώρα διέθετε μόνο Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητα.

    Τα πρώτα benchmarks του Snapdragon 800, που μόλις βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνουν πολύ “δυνατά” και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον επεξεργαστή σε εκδόσεις του Surface.

    Μία τέτοια εξέλιξη, πάντως, δε συνεπάγεται ότι η Microsoft θα σταματήσει τη συνεργασία της με την NVIDIA, η οποία θα μπορούσε να συνεχίσει να προμηθεύει με chips την Wi-Fi έκδοση του Surface RT, με την Qualcomm να παρέχει τον Snapdragon 800 στο νέο LTE μοντέλο της ταμπλέτας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles