20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η μοναξιά της πανδημίας είναι εντονότερη στους νεαρούς ενήλικες: Καταφεύγουν στην τεχνολογία για να καταπολεμήσουν την μοναξιά

    Η έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς μεταξύ των Gen Z’ers. Το εντυπωσιακό είναι ότι, η μοναξιά της πανδημίας είναι πιο έντονη για τους νεαρούς ενήλικες, τη λεγόμενη “Generation Z” και όχι – όπως θα περίμενε κανείς – για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (Baby Boomers). Παρά το ότι η Generation Z, έχει συνηθίσει και είναι καλά εξοικειωμένη να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, εντούτοις, βρίσκει τις νέες προκλήσεις της σύγχρονης ζωής πολύ δύσκολες.  Συγκεκριμένα, τέσσερις στους δέκα εκπροσώπους της Generation Z, σε όλη την Ευρώπη  δηλώνουν ότι αισθάνθηκαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια του COVID-19 απ’ ό, τι πριν ξεκινήσει η πανδημία. Συγκριτικά, λίγο περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) Baby Boomers δηλώνουν ότι ένιωσαν κάτι αντίστοιχο.

    Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) που ανήκουν στην Generation Z, αισθάνονται μοναχικά από την εμφάνιση του κορωνοϊού και έπειτα. Πώς προσπαθούν να ανακουφίσουν το αίσθημα της μοναξιάς; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σχεδόν οι μισοί (45%) της Generation Z, που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ, περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο.

    Με βάση τα ευρήματα της έρευνας , οι κύριες αιτίες που προκαλούν μοναξιά στα άτομα της Generation Z είναι το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πάνε για ψώνια εκτός από σουπερμάρκετ (23%), ή να συναντηθούν με συναδέλφους αυτοπροσώπως (19%). Ένιωσαν, επίσης, μοναχικά, επειδή δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους (75%). Ή να απολαύσουν τα συνηθισμένα χόμπι ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες (51%).

    “Η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή η επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο, τους λείπει περισσότερο απ’ ό, τι νόμιζαν. Μπορεί, επίσης, να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο Διαδίκτυο, παρ’ όλο που η “κανονική” ζωή έχει διακοπεί απότομα”, αναφέρει η έρευνα.

    Η έρευνα της Kaspersky δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αντίκτυπος του να μην βλέπει κανείς τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους του, έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη συναισθηματική απομόνωση. “Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία. Η έρευνα, μας έδειξε ότι ακόμη και η Generation Z, η οποία έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, έχει βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες”, σημειώνει η έρευνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles