16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η MOPTIL συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress 2023 στη Βαρκελώνη

    Η MOPTIL συμμετείχε για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση MWC – Mobile World Congress 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 27 έως τις 2 Μαρτίου 2023. Η MOPTIL φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του egg business accelerator της Eurobank στο ελληνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας και η Enterprise Greece.

    Η εταιρεία παρουσίασε τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουμε τον πολιτισμό, ως επισκέπτες σε χώρους πολιτισμού, όπως μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ειδικότερα, η MOPTIL αναπτύσσει εφαρμογές που προσφέρουν διαδραστικές επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία των χρηστών με τρόπο φυσικό και οικονομικά προσιτό. Χρησιμοποιώντας σε κινητό ή tablet τις εφαρμογές με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) της MOPTIL, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα στον χώρο που επισκέπτονται όπως ήταν στην αρχαιότητα, «βλέποντας» μνημεία, ναούς, αντικείμενα και έργα τέχνης μέσω εξαιρετικών τρισδιάστατων ψηφιακών αναπαραστάσεων.

    «Προσφέρουμε πρωτότυπες και εμβυθιστικές εμπειρίες, συνδέουμε τον επισκέπτη με την ιστορία του χώρου και με τις δημιουργικές τέχνες. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η νέα γενιά, που ήδη χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες AI και AR σε πολλές εφαρμογές και είναι εξοικειωμένη, αλλά και οι άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους αλλά θέλουν να τους απολαύσουν. Εμείς τους καθιστούμε προσβάσιμους και ενδιαφέροντες, με μοντέρνο, ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MOPTIL.

    Η εταιρεία ήδη έχει αναπτύξει εφαρμογές για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα και την Ισπανία, και επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξή της σε νέες διεθνείς αγορές και κλάδους όπως η Επαγγελματική εκπαίδευση.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles