20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Motorola θέλει να κάνεις tattoo ένα μικρόφωνο για το smartphone στο λαιμό σου

    Σας κουράζει το να κρατάτε το τηλέφωνο κοντά στο αυτί σας για ώρα; Οκ, λύσεις γι’ αυτό υπάρχουν αρκετές, ωστόσο, φαίνεται ότι η Motorola εξετάζει έναν ακόμη τρόπο να αλλάξει αυτό, αν κρίνουμε από ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να έχετε ένα… μικρόφωνο για το smartphone σας ως τατουάζ στο… λαιμό σας.

    motorla-tattoo-patent

    Όπως διαβάζουμε στην αίτηση για το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το ιδιαίτερο αυτό “τατουάζ” συλλαμβάνει τις δονήσεις απευθείας από το λάρυγγά σας, ώστε να μειώνεται ο θόρυβος του περιβάλλοντος, και έχει τη δυνατότητα να αποστείλει τον ήχο σε ένα smartphone ή άλλη συσκευή, ασύρματα. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες Bluetooth και NFC και μπορεί να είναι επαναφορτιζόμενο ή και όχι.

    Η εφαρμογή δε διευκρινίζει με ακρίβεια αν το τατουάζ αυτό θα είναι μόνιμο ή απλά κάτι που μπορείτε να “κολλήσετε” πάνω σας. Αν πρόκειται για το πρώτο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν με το να μετατρέψουμε μέρη του σώματός μας σε… gadgets, είναι, ωστόσο, μία πλευρά της τεχνολογίας πάνω στην οποία εταιρείες έχουν στρέψει τα R&D τους, χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι θα δούμε κάποια σχετική λύση στην αγορά σύντομα. Δεν είναι λίγες οι φορές, εξάλλου, που οι ιδέες παραμένουν στα εργαστήρια και τις… πατέντες.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles