15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η ΜΤΝ Κύπρου περνάει στα «χέρια» της Monaco Telecom με τίμημα €260 εκ.

    mtn cyprus headquarters

    Στην ιδιοκτησία της Monaco Telecom περνάει η ΜΤΝ Κύπρου μετά την θετική κατάληξη των συζητήσεων για απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου από τη Monaco Telecom που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρχίσει να γίνεται ορατή. Με τίμημα που ανέρχεται στα 260 εκατομμύρια ευρώ τα όποια θα καταβάλει η Mονακό Telecom στον Όμιλο ΜΤΝ για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στην Κύπρο, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της MTN Κύπρου, η Monaco Telecom και η MTN έχουν συμφωνήσει στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της MTN Κύπρου από τη Monaco Telecom, και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

    Να σημειωθεί ότι η Monaco Telecom είναι τηλεπικοινωνιακός πάροχος που δραστηριοποιείται στο Πριγκιπάτου του Μονακό και ανήκει στην NJJ Holding, η οποία κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο της Monaco Telecom ενώ το Πριγκιπάτο του Μονακό κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό. Στην NJJ συμμετέχουν επίσης αρκετές γνώστες εταιρείες τηλεπικοινωνιών από διαφορές χώρες της Ευρώπης

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις o Martin Peronnet, CEO της Monaco Telecom, είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την απόκτηση της MTN Κύπρου. Η εταιρεία διαθέτει μια εξαιρετική διοικητική ομάδα και βασιζόμενη στο προηγμένο δίκτυο κινητής έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η MTN Κύπρου ταιριάζει απόλυτα στο όραμά μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

    Ο Philip Van Dalsen, απερχόμενος CEO της ΜΤΝ Κύπρου, δήλωσε: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα ξεχωριστό ορόσημο για τη ΜΤΝ Κύπρου, τους πελάτες της, το προσωπικό της και για την ίδια την Κύπρο. Η Monaco Telecom έχει αναπτύξει καινοτόμες λύσεις και ισχυρή τεχνολογική προσέγγιση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη ΜΤΝ Κύπρου, η οποία είναι πρωτοπόρος στην Κύπρο. Σας διαβεβαιώνω ότι η προσαρμογή και μετάβαση θα είναι ομαλή και απρόσκοπτη».

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Van Dalsen θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την παράδοση, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στην MTN.

    Ποια είναι η Monaco Telecom

    H Monaco Telecom είναι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό, και παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ και τηλεόρασης, διεθνή συνδεσιμότητα μέσω δεδομένων, καθώς και υπηρεσίες cloud και hosting. Η Monaco Telecom έχει αναπτύξει μια ισχυρή τεχνολογική προσέγγιση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, καθώς τον Απρίλιο του 2017 έγινε ο πρώτος πάροχος που λάνσαρε για εμπορική χρήση το 4G δίκτυο κινητής 1Gbs, ενώ σε σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις παρέχει πρόσβαση 1Gbs σε όλα τα νοικοκυριά. Ανήκει στην NJJ Holding, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο της Monaco Telecom ενώ το Πριγκιπάτο του Μονακό κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό. Στην NJJ συμμετέχουν επίσης αρκετές γνώστες εταιρείες τηλεπικοινωνιών από διαφορές χώρες της Ευρώπης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles