14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H NASA επιχορηγεί τη δημιουργία 3D τροφίμων

    Έως τώρα έχουμε διαβάσει για 3D όπλα ακόμη και για 3D εμφυτεύματα. Τώρα ήρθε η ώρα να διαβάσουμε και για 3D… τρόφιμα.

    Food

    Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Anjan Contractor, ο οποίος έχει λάβει επιχορήγηση 125.000 δολαρίων για χρονικό διάστημα 6 μηνών από τη NASA, προκειμένου να αναπτύξει ένα σύστημα εκτύπωσης τροφίμων. Αν τα καταφέρει, το σύστημα που θα προκύψει θα μπορούσε όχι απλά να διατρέφει τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια διαστημικών ταξιδιών αλλά και να προσφέρει τροφή στην ανθρωπότητα στο μέλλον όταν ο πληθυσμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος και οι φυσικές πηγές τροφίμων πιο σπάνιες.

    Ο Contractor είναι μηχανολόγος μηχανικός με ειδίκευση στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Ο ίδιος και η εταιρεία του, Systems & Materials Research Corporation, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία μηχανή που θα δημιουργεί… φαγητό από βασικά συστατικά σε σκόνη τα οποία θα φορτώνονται σε αυτή μέσα από “κασέτες” που θα περιλαμβάνουν έλαια και σκόνες υδατανθράκων. Αυτές οι πρώτες ύλες θα μπορούν να πωλούνται στα καταστήματα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ θα μπορούν να παραμένουν στα ράφια μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και τρεις δεκαετίες.

    Η NASA επιχορηγεί την ιδέα του Contractor, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή λύση για τη διατροφή των αστροναυτών σε περίπτωση μακρινών διαστημικών ταξιδιών (τι θα λέγατε για μία βόλτα μέχρι τον… Άρη).

    Τι τρόφιμα, όμως, θα μπορούσαν να προκύψουν από μία τέτοια εκτύπωση; Σε πρώτη φάση, o Contractor και η ομάδα του θα πειραματιστούν πάνω στη δημιουργία μίας τρισδιάστατης… πίτσας, κάτι που είναι εύκολο να κατασκευαστεί από έναν εκτυπωτή, θα συνεχίσουν βέβαια και με άλλους πειραματισμούς. Δεν ξέρουμε πόσο γευστική θα είναι η πίτσα που θα κατασκευάσουν, πάντως για έναν αστροναύτη φανταζόμαστε ότι δεν ακούγεται κάτι άσχημο και σίγουρα αποτελεί όνειρο το να μπορεί, κάποια στιγμή, αύριο-μεθαύριο να την έχει μπροστά του κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης αποστολής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles