16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η νέα πατέντα του Jeff Bezos “οραματίζεται” tablets χωρίς επεξεργαστές και μπαταρίες

    jeff-bezos

    Φαίνεται ότι το cloud computing είναι μία τάση που θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα κι αυτό πιστεύουν ακράδαντα σημαντικές εταιρείες του χώρου.

    Η Amazon και ο ιδρυτής της Jeff Bezos, όπως μαθαίνουμε με βάση μία πατέντα που έχει καταθέσει ο ίδιος, πιθανότατα οραματίζονται μία επόμενη έκδοση του Kindle tablet που δε θα χρειάζεται επεξεργαστή ή μπαταρία για να λειτουργήσει.

    Η πατέντα του Bezos για μία “απομακρυσμένη οθόνη” φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία tablets και e-readers που θα λειτουργούν μόνα τους, επικοινωνώντας με ένα κεντρικό σύστημα. Έτσι, δε θα χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλη μπαταρία ή ισχυρό δικό τους επεξεργαστή.

    jeff-bezos-remote-display-patent

    Η ανάγκη ύπαρξης των εξαρτημάτων αυτών περιορίζει αρκετά τη δημιουργία μικρότερων και ελαφρύτερων συσκευών και μία τέτοια λύση δημιουργεί νέα δεδομένα και δίνει νέες δυνατότητες στους κατασκευαστές.

    Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Jeff Bezos, όμως, έχει και ευρύτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας και άλλες πιθανές χρήσεις για τέτοιες “απομακρυσμένες οθόνες” και όχι μόνο τη λειτουργία τους ως ασύρματες.

    Έτσι, μία κάμερα ή ένας αισθητήρας θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ανιχνεύσει πότε ένα χέρι περνάει πάνω από μία οθόνη ενός e-reader και να ανταποκριθεί γυρίζοντας τη σελίδα ή μία θήκη ευαίσθητη στην αφή θα μπορούσε να ανιχνεύσει ότι η συσκευή είναι στα χέρια ενός παιδιού αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

    Σίγουρα, πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες από έναν, έτσι κι αλλιώς, από τους πλέον σημαντικούς CEO τεχνολογικών εταιρειών στον πλανήτη, τις οποίες θα θέλαμε να δούμε σύντομα να υλοποιούνται από την Amazon ή και όχι μόνο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles