15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η νέα σειρά Latitude 5000 περιλαμβάνει τους πιο βιώσιμους φορητούς υπολογιστές της Dell

    Εν όψει της Ημέρας της Γης, η Dell Technologies λανσάρει νέα προϊόντα και βιώσιμα υλικά για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων ζητημάτων των αποβλήτων και των περιορισμών των πόρων.

    Αυτά τα νέα προϊόντα και υλικά βασίζονται στην πρόσφατη αποκάλυψη της Dell για το Concept Luna, ένα φιλόδοξο πρωτότυπο που διερευνά επαναστατικές ιδέες σχεδιασμού για την αναγωγή της χρήσης πόρων και τη διατήρηση ακόμη πιο κυκλικών υλικών στην οικονομία.  Οι νέες προσθήκες δείχνουν πώς η Dell οδηγεί την πρόοδο σε σχέση με τους στόχους βιωσιμότητας, παρέχοντας παράλληλα περισσότερες επιλογές για τους πελάτες που δίνουν όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα στο περιβάλλον κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς.

    «Σκοπός της Dell είναι να δημιουργήσει τεχνολογία που οδηγεί την ανθρώπινη πρόοδο. Εμπνεόμαστε από την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο για τις μελλοντικές γενιές. Αυτό είναι σαφές στους νέους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζουμε και συσκευάζουμε τα προϊόντα μας για να βοηθήσουμε στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, των αποβλήτων και των εκπομπών», δήλωσε ο Rahul Tikoo, senior vice president, Client Product Group, Dell Technologies. «Καθώς βασιζόμαστε στην ηγετική μας θέση στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, τον προωθούμε ένα βήμα παραπέρα – εξετάζοντας συνεχώς και επανεξετάζοντας κάθε βήμα του κύκλου ζωής του προϊόντος για να προσφέρουμε ακόμα πιο βιώσιμα προϊόντα στο μέλλον».

    Σειρά Latitude 5000: Συνδυάζοντας την πιο καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών στον κόσμο.[i]

    Η σειρά Latitude 5000 αποτελείται από υπολογιστές με τον υψηλότερο όγκο παραγωγής στην Dell. Ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε χαρακτηριστικά βιωσιμότητας συμβάλλουν στη διασφάλιση ότι η Dell προσφέρει αποτελεσματικά αντίκτυπο σε κλίμακα. Η τελευταία σειρά Latitude 5000 προσφέρει ακόμα πιο σκόπιμες επιλογές σχεδιασμού για την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου και ανανεώσιμου περιεχομένου, όπως:

    • Καπάκι φορητού υπολογιστή κατασκευασμένο από 71% ανακυκλώσιμα και ανανεώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των βιοπλαστικών με βάση τα δέντρα που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία παραγωγής χαρτιού (21%), και των ανακτημένων ανθρακονημάτων (20%) [ii] . Εστιάζοντας στο δεύτερο βαρύτερο μέρος της συσκευής – το καπάκι – η Dell μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, νερού και ενέργειας του προϊόντος.
    • Η βάση του συστήματος δημιουργείται με ανακτημένη ίνα άνθρακα (20%) [iii]. Αυτό το ανανεώσιμο υλικό αμβλύνει την εξάρτηση από υλικά με βάση το πετρέλαιο.
    • Αυτή η σειρά σηματοδοτεί επίσης ένα σημαντικό ορόσημο στην υπάρχουσα χρήση πλαστικών που καταλήγουν στους ωκεανούς, από την Dell, επεκτείνοντας τη χρήση πέρα από τη συσκευασία σε προϊόντα. Η σειρά Latitude 5000 διαθέτει πλαστικά από τους ωκεανούς στο περίβλημα των ανεμιστήρων (28%).
    • Για την προστασία του προϊόντος, η σειρά Latitude 5000 διαθέτει συσκευασίες κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά – τα οποία είναι ανακυκλώσιμα κατά 100%.[iv]

    Προώθηση βιώσιμων υλικών σε περισσότερα προϊόντα και πλατφόρμες από ποτέ

    Κατά την τελευταία δεκαετία, η Dell εισήγαγε μια ισχυρή σειρά βιώσιμων καινοτομιών υλικών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εφαρμογών που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στον κλάδο. Η Dell βασίζεται τώρα στις υφιστάμενες προσπάθειες και συνεργασίες της με την επέκταση νέων βιώσιμων και ανανεώσιμων υλικών σε περισσότερα προϊόντα και πλατφόρμες.

    Με την αυξανόμενη συνειδητοποίηση των σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκαλούνται από τα πλαστικά που καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, η Dell ξεκίνησε το 2017 το πρώτο project της βιομηχανίας χρησιμοποιώντας πλαστικά με προορισμό τον ωκεανό για τη δημιουργία συσκευασιών εμπορικής κλίμακας με στόχο τη κατακράτηση αυτών των αποβλήτων πριν από την είσοδό τους στις πλωτές οδούς και μετατρέποντάς την σε πόρο. Έκτοτε, η Dell έχει κλιμακώσει δραματικά τη χρήση, καταναλώνοντας πάνω από 227.000 κιλά πλαστικών που συνδέονται με τον ωκεανό και χρησιμοποιώντας το υλικό σε πάνω από 5,1 εκατομμύρια ανακυκλώσιμους δίσκους συσκευασίας και καπάκια.

    «Από νωρίς, η Dell αναγνώρισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανιών για την αντιμετώπιση της κλίμακας του προβλήματος των πλαστικών που συνδέονται με τον ωκεανό και τροφοδότησε την ανάπτυξη και την κυκλοφορία της NextWave Plastics, της μοναδικής κοινοπραξίας παγκόσμιων εταιρειών που συνεργάζονται για την κατασκευή ενός δικτύου προμηθευτών πλαστικών με προορισμό τον ωκεανό και την αξία των κοινοτήτων από τις οποίες προέρχεται αυτό το υλικό», δήλωσε ο Dune Ives, CEO της Lonely Whale. «Η σημερινή ανακοίνωση καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Dell να αντιμετωπίζει τους 14 εκατομμύρια μετρικούς τόνους νέου πλαστικού που εισέρχονται στον ωκεανό κάθε χρόνο».

    Εκτός από την επέκταση των πλαστικών που συνδέονται με τον ωκεανό, στη σειρά Latitude 5000 μπορεί επίσης να βρεθεί στο περίβλημα ανεμιστήρων, στους φορητούς σταθμούς εργασίας της σειράς Precision 3000 και στο περίβλημα ανεμιστήρων και ανεμιστήρες σε επιτραπέζιους υπολογιστές Dell OptiPlex Micro και σταθμούς εργασίας Precision. [v] Η Dell έχει επίσης επεκτείνει τη χρήση αυτού του υλικού στη σειρά των σακιδίων της, στις θήκες και χαρτοφύλακες EcoLoop Pro, που διαθέτουν 100% πλαστικό με προορισμό τον ωκεανό στο εξωτερικό κύριο ύφασμα.

    Το βασιζόμενο σε βιολογικά υλικά καουτσούκ που προέρχεται από καστορέλαιο μπορεί επίσης να βρεθεί στα κάτω στηρίγματα της σειράς Latitude 7430 και 7530 και Precision 3000 Mobile Workstations, αυξάνοντας το μείγμα ανανεώσιμων υλικών της Dell.[vi]

    Αυτά τα νέα υλικά εντάσσονται στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο βιώσιμων υλικών της Dell, το οποίο περιλαμβάνει πλαστικά κλειστού βρόχου και ανακυκλωμένα, ανακτημένο ανθρακονήματα, αλουμίνιο που παράγεται με υδροηλεκτρική ενέργεια, βιοπλαστικά, μαγνήτες αλουμινίου και σπανίων γαιών. Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίστηκαν πρόσφατα στα Βραβεία Διαχείρισης Βιώσιμων Υλικών (Sustainable Materials Management Awards), της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), η χρήση βιο πλαστικών από την Dell έλαβε το βραβείο Cutting Edge Champion Award,  ο πιλότος αλουμινίου κλειστού βρόχου έλαβε το βραβείο Sustained Excellence Award και οι υπηρεσίες ανακύκλωσης έλαβαν το

    βραβείο Gold Recycling Award. Τα βραβεία αυτά σηματοδοτούν οκτώ συναπτά έτη με τα οποία η Dell έχει αναγνωριστεί από την EPA για τη δέσμευσή της στη βιώσιμη διαχείριση των υλικών και την υπεύθυνη ανακύκλωση ηλεκτρονικών.

    Ο σχεδιασμός και η κατασκευή προϊόντων με βιώσιμα υλικά είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας της κυκλικής οικονομίας – η μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων με τη διατήρηση των προϊόντων και των υλικών σε χρήση όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω της επισκευής, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης είναι εξίσου κρίσιμη. Για την υποστήριξη αυτής της φιλοδοξίας, η Dell ξεκίνησε πρόσφατα νέα προγράμματα τα οποία, στα 20+ χρόνια προσφοράς παγκόσμιων υπηρεσιών ανακύκλωσης , επανεξετάζουν, επανασχεδιάζουν, επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν,  με προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών και των καταναλωτών.

    Νέες συσκευασίες κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά – και 100% ανακυκλώσιμες

    Η Dell επιταχύνει την πρόοδο όσον αφορά τον απώτερο στόχο της για τις συσκευασίες για το 2030, παρουσιάζοντας την πρώτη συσκευασία της από 100% ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά που είναι 100% ανακυκλώσιμη. [vii] Η νέα αυτή συσκευασία περιλαμβάνει:

    • Εναλλακτικές λύσεις χαρτιού σε αντικείμενα που συσκευάζονται τυπικά σε πλαστικές σακούλες, όπως καλώδια τροφοδοσίας και έντυπη τεκμηρίωση
    • Ανακυκλωμένο κιβώτιο αποστολής με εσωτερικό δίσκο κατασκευασμένο από πολτό με βάση τις ίνες μπαμπού και ζαχαροκάλαμου [viii]
    • Ταινία με βάση το χαρτί για τη μείωση της πιθανής μόλυνσης του ρεύματος αποβλήτων που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται πλαστική ταινία

    Η νέα συσκευασία διατίθεται σε όλους τους νέους φορητούς υπολογιστές της σειράς Latitude, στους φορητούς σταθμούς εργασίας Precision και στις συσκευές XPS, δίνοντας στην Dell την ευκαιρία να έχει αντίκτυπο σε κλίμακα.

    *********

    [i] Με βάση εσωτερική ανάλυση της Dell, Νοέμβριος 2021. Διαθέτει κατά 35% ανακυκλωμένα πλαστικά, 20% ανακυκλωμένα ανθρακονήματα, 39% ανανεώσιμα υλικά βιολογικής βάσης και 28% πλαστικά που συνδέονται με τον ωκεανό. Ποσοστό βιο-βασιζόμενου και ανακυκλωμένου περιεχομένου κατά βάρος. Από τον Απρίλιο του 2022.

    [ii] Ποσοστό βιο-βασιζόμενου και ανακυκλωμένου περιεχομένου κατά βάρος.

    [iii] Ποσοστό βιο-βασιζόμενου και ανακυκλωμένου περιεχομένου κατά βάρος.

    [iv] Περίπου 95% ανακυκλωμένο περιεχόμενο και 5% ανανεώσιμη περιεκτικότητα με τη μορφή ινών χαρτιού FSC. Εξαιρούνται τα προαιρετικά στοιχεία που προστίθενται στη σειρά και περιλαμβάνονται στο πλαίσιο. Τα υλικά συσκευασίας χαρτιού μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω της δημοτικής ανακύκλωσης, όπου είναι διαθέσιμα. Η τσάντα συστήματος είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και μπορεί να ανακυκλωθεί μαζί με άλλα λεπτά πλαστικά.

    [v] Οι Dell Precision Mobile Workstations 3570/3571 περιέχουν 28% πλαστικά με προορισμό τον ωκεανό στο περίβλημα του ανεμιστήρα. Όπως επίσης και στο περίβλημα ανεμιστήρα και του ανεμιστήρα στους επιτραπέζιους υπολογιστές Dell OptiPlex Micro και επιλεγμένων επιτραπέζιων Precision Workstations (13% συνολικά).

    [vi] Το καουτσούκ με βάση το καστορέλαιο χρησιμοποιείται στις κάτω βάσεις των Latitude 7430 και 7530 (μέχρι 39%) και στους Precision Mobile Workstations (μέχρι 46%).

    [vii] Εξαιρούνται τα προαιρετικά στοιχεία που προστίθενται στην παραγγελία και περιλαμβάνονται στο πλαίσιο. Ανανεώσιμα υλικά με τη μορφή ινών χαρτιού FSC. Τα υλικά συσκευασίας χαρτιού μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω της δημοτικής ανακύκλωσης, όπου είναι διαθέσιμα. Η τσάντα συστήματος είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και μπορεί να ανακυκλωθεί μαζί με άλλα λεπτά πλαστικά.

    [viii] Η νέα συσκευασία γίνεται με ανακυκλωμένο περιεχόμενο έως και 95% και έως 22% ανανεώσιμη περιεκτικότητα με τη μορφή ινών χαρτιού FSC. Το υλικό που αποτελείται ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν και το μέγεθος. Εξαιρούνται τα προαιρετικά στοιχεία που προστίθενται στην παραγγελία και περιλαμβάνονται στο πλαίσιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles