18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η νέα Servo browser engine της Mozilla διαθέσιμη για testing από τον Ιούνιο

    Το νέο πειραματικό project που αναπτύσσει η Mozilla περιλαμβάνει τη Servo, μία νέα browser engine που αναμένεται να διαθέσει στους developers σε τρεις μήνες από σήμερα.

    mozilla-logo

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνιο το τμήμα Mozilla Research θα διαθέσει το πρώτο tech demo της σύγχρονης μηχανής Servo, που αναπτύχθηκε απο το μηδέν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Rust, κατάλληλη για browsers επόμενης γενιάς. Σημαντικό στοιχείο η υποστήριξη του parallelism”, της δυνατότητας δηλαδή των στοιχείων του browser να εκτελούνται μέσω απομονωμένων tasks, κάτι που εξασφανίζει καλύτερη απόδοση αλλά και σταθερότητα. Η browser engine Servo αναπτύσσεται για Windows, Mac OS X, Linux, Android και Firefox OS, χωρίς ακόμη να έχουμε ενημέρωση για επίσημο release σε κάποιον browser.

    servo

    Να σημειώσουμε ότι η τρέχουσα search engine του browser Firefox της Mozilla ονομάζεται Gecko και σχεδιάστηκε 15 χρόνια πριν. Παρά τις προσπάθειες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της (όπως π.χ. με το Electrolysis project για την υποστήριξη multiple process architecture) φαίνεται ωστόσο πως χρειάζεται μία ριζική λύση από την εταιρεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής, όπως η νέα browser engine Servo που αναπτύσσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles