21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η νίκη του Ex Machina στα Όσκαρ σόκαρε το Star Wars: The Force Awakens

    Δεν το πίστευαν οι Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Ardington και Sara Bennett, το visual effects team του Ex Machina, όταν ανέβηκαν στην σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο για τα Καλύτερα Ειδικά Εφέ στην 88η εκδήλωση των Όσκαρ. 80 προς 1 (!) παιζόταν στα γραφεία στοιχημάτων η υποψηφιότητα της ταινίας στην συγκεκριμένη κατηγορία, αφού το Star Wars φάνταζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο. Κι όμως η τεράστια έκπληξη έγινε.

    theethicsofr

    Μόνο τα ρομπότ R2-D2, C3PO και BB-8, που βγήκαν ακριβώς μετά την συγκεκριμένη βράβευση στη σκηνή, δεν έμειναν με ανοιχτό το στόμα από το γεγονός πως το low budget ανεξάρτητο φιλμ των 15 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε το Star Wars: The Force Awakens των 200 εκ.δολ.!
    Το φιλμ ήταν εκείνο με το μικρότερο προϋπολογισμό που ήταν ποτέ υποψήφιο στην κατηγορία, με το προηγούμενο ρεκόρ να το κατέχει το Alien από το μακρινό 1979! Επίσης είναι το πρώτο που κέρδισε ποτέ το Όσκαρ για τα ειδικά εφέ αλλά δεν ήταν στις υποψηφιότητες για την Καλύτερη Ταινία, κάτι που είχε να συμβεί 45 χρόνια!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles