16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Nikon θέλει να αλλάξει το concept των ψηφιακών φωτογραφικών για να ανταγωνιστεί τα smartphones

    Κανείς δεν αρνείται πλέον ότι η κατηγορία των point-and-shoot φωτογραφικών μηχανών δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά τελευταία, καθώς οι περισσότεροι από εμάς καλύπτουμε τις σχετικές ανάγκες μας με ένα από τα σύγχρονα smartphones, τα οποία έχουν σχετικά ικανοποιητικές φωτογραφικές επιδόσεις. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας φωτογραφικών έχουν πέσει κατά 25% τον Απρίλιο και το Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα – κι όλα αυτά ενώ οι αποστολές smartphones παρουσιάζουν άνοδο 46% σε σύγκριση με πέρισυ.

    Απ’ ό,τι φαίνεται, η Nikon, μία από τις εταιρείες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο της φωτογραφίας, ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει αυτό το νέο -και ολοένα και αυξανόμενο- ανταγωνισμό

    Nikon President Makoto Kimura

    Ο Makoto Kimura, πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, αναφέρθηκε στο ζήτημα σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στα σχέδια της Nikon είναι “να πάει μπροστά και να βρει μία απάντηση σ’ αυτή την αλλαγή”.

    Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η απάντηση; “Ένα καταναλωτικό προϊόν που δε θα είναι κάμερα“, δηλώνει ο Kimura, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η εταιρεία δεν ετοιμάζει ένα κινητό τηλέφωνο αλλά θέλει να “δημιουργήσει ένα προϊόν που θα αλλάξει το concept των φωτογραφικών μηχανών“.

    Περισσότερες λεπτομέρειες δε δόθηκαν από τον Kimura, σχετικά με σκέψεις για λανσάρισμα ενός διαφορετικού προϊόντος από τη Nikon το οποίο θα ανταγωνιστεί τα φωτογραφικά smartphones, σημείωσε ωστόσο ότι “θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια“.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Nikon υπήρξε η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android, την Coolpix S800c, η οποία όμως δε συγκέντρωσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια μετά την κυκλοφορία της. Για να δούμε, τι άλλο ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία για να ανταγωνιστεί τα camera phones…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles