17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia τα βάζει με την HTC για τη χρήση μίας τεχνολογίας μικροφώνου στο One

    H Nokia κέρδισε μία δικαστική μάχη στην Ολλανδία, η οποία εμποδίζει την HTC από το να χρησιμοποιήσει εξαρτήματα μικροφώνου που κατασκευάστηκαν από την STMicroelectronics NV στη νέα της “ναυαρχίδα”, One.

    htc one

    Η φινλανδική εταιρεία, ανακοινώνοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου του Άμστενταμ, ανέφερε ότι τα εξαρτήματα αυτά έχουν “εφευρεθεί” από τη Nokia (συγκεκριμένα η τεχνολογία HAAC που έχει αναπτύξει η εταιρεία) και είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για τα κινητά τηλέφωνα της.

    “Η HTC δεν έχει καμία άδεια ή έγκριση από τη Nokia για να χρησιμοποιήσει αυτά τα μικρόφωνα ή τεχνολογίες της Nokia”, ανέφερε εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρείας.

    Σημείωσε, επίσης, ότι η σχετική εντολή είναι ενεργή έως το Μάρτιο του 2014 και θα έπρεπε να έχει αποτρέψει την ST Micro από το να πουλήσει τα εξαρτήματα αυτά στην ταϊβανέζικη εταιρεία.

    Μία τέτοια απόφαση ίσως δημιουργήσει περαιτέρω “πονοκεφάλους” στην HTC, που είχε ήδη στο παρελθόν προβλήματα και καθυστερήσεις οι οποίες αφορούσαν εξαρτήματα της κάμερας του One.

    Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν απογοητευμένοι από την υπόθεση, ανέφεραν όμως ότι “εξετάζουν αν θα έχει επιπτώσεις στις δραστηριότητές τους, ώστε να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις”.

    Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η δικαστική εντολή αυτή θα εφαρμοστεί μόνο στην Ολλανδία, με τις πωλήσεις σε άλλες χώρες να παραμένουν, προς το παρόν, ανεπηρέαστες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles