21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Oppo σχεδιάζει… συρόμενη selfie camera!

    Η Oppo έχει πειραματιστεί με κινούμενα camera modules στο παρελθόν, από το μακρινό N1 το 2013 μέχρι τα πιο πρόσφατα Find X και Reno 10x zoom.

    Μια νέα πατέντα της που κατοχυρώθηκε στο WIPO (World Intellectual Propery Organisation) αριθμεί… 33 σελίδες και δείχνει ένα συρόμενο selfie camera module! Η λογική πίσω από κάτι τέτοιο είναι οτι η selfie κάμερα θα μπορεί να μετακινείται από τη μια πλευρά της οθόνης στην άλλη και θα μπορεί να τραβά φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες. Ένα μικροσκοπικό μοτεράκι θα την κινεί πάνω στη “ράγα”, το οποίο θα ενεργοποιείται μέσω app.

    Το πιθανότερο είναι πως μια τέτοια τεχνική θα επιτρέψει τη δημιουργία 3D μοντέλων του κεφαλιού/προσώπου του χρήστη, με τη συσκευή πρακτικά να μένει ακίνητη. Επίσης, ίσως μπορεί να βελτιώσει τις λήψεις πορτραίτων ή να επιτρέψει τη λήψη πανοραμικών, ομαδικών φωτογραφιών.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles