21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Oracle «πληρώνει» ακριβά την HP για την αδυναμία υποστήριξης στους Itanium servers της

    Αρκετά ακριβά θα πρέπει να πληρώσει η Oracle την… απροθυμία της να προσφέρει το απαιτούμενο support στην HP! Πιο συγκεκριμένα – και σύμφωνα με δικαστήριο της Καλιφόρνια- η Oracle θα πρέπει να καταβάλλει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Hewlett Packard, για τις ζημιές που της προξένησε η παύση της υποστήριξης για τους HP Servers με Itanium επεξεργαστές το 2011, παρά την σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών.

    The Oracle logo is seen on its campus in Redwood City, California June 15, 2015. REUTERS/Robert Galbraith/File Photo

    Στο δικαστήριο η Oracle ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε την υποστήριξη λογισμικού αφού η Intel έκανε σαφές ότι το προϊόν, ο επεξεργαστής για server Itanium, πλησίαζε το τέλος της ζωής του και στο εξής η εταιρεία θα κατεύθυνε τους πόρους της στην αρχιτεκτονική x86. Η HP αντέτεινε πως, παρ’όλα αυτά, είχε συμφωνία με την Oracle που διασφάλιζε ότι οι διακομιστές HP με Itanium και ως εκ τούτου οι μεγάλοι πελάτες της HP δεν θα κατέληγαν με απαρχαιωμένα συστήματα, δεδομένης της υποστήριξης από την εταιρεία ανάπτυξης του κρίσιμου λογισμικού για επιχειρήσεις.

    Σε δίκη που συνεχίστηκε το 2012 αποδείχτηκε τελικά ότι υπήρχε σχετικό συμβόλαιο μεταξύ των δυο μερών και τώρα, ένορκοι αποφάσισαν το ύψος του προστίμου που θα πρέπει να επιβληθεί στην Oracle, αν και η εταιρεία του ισχυρού Λάρι Έλισον δηλώνει θα εφεσιβάλλει αμφότερες τις δικαστικές αποφάσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles